Geplaatst: 9 november 2015

Werken van groep 5

2016/2017
*Het thema planeten. Welke planeten zijn er allemaal in ons zonnestelsel?
Kleurpotlood op zwart papier.
*Droomstad naar voorbeeld van architect/kunstenaar Hundertwasser.
Potlood en aquarel.
*IJspret in groep 5. Techniek: kleurpotlood en gescheurde papierstukjes op zwart papier.
*Groep 5 werkt met veel concentratie aan hun eigen Mandala. Je ziet hen aan het werk op de foto’s in de kunstgalerij en een aantal resultaten.
*Gezicht van papier maché. Ze maakte een hoog reliëf van papier maché op het platte vlak. Daarna hebben de kinderen het prachtig beschilderd in bonte en feestelijke kleuren.

2015/2016
*Het thema gevels in de stad was een inspirerend. Verschillende bekende winkelgevels zijn vertegenwoordigd.
*Het thema kastelen, van teksten hebben de kinderen in tweetallen een kasteel gebouwd met een poort en ophaalbrug. Ze moesten van grof naar fijn werken door van grote, kleine, dikke, dunne horizontale en verticale letters te gebruiken.
*Thema fabrieken, rivierwater, bruggen, vissers. De kinderen moesten tekenen met uitsluitend rechte liniaallijnen. Zwart en wit potlood op blauw papier.
*De kinderen van groep 5 hebben bij de opdracht met de superhelden geleerd hoe je een superheld in een stad kan plaatsen. Ook weten we nu wat warme en koude kleuren zijn. Een zonsondergang heeft warme kleuren en de stad hebben we met koude kleuren geverfd. Dit deden we zodat de stad en de ondergang allebei goed opvallen. Ook hebben we geleerd wat striptekenen is. We gebruikten voor het hoofd en het lijf verschillende vormen. Deze mocht je zelf kiezen. We werkten met waterverf, kleurpotlood en wasco.
*Met het thema water hebben zij zich verdiept in het bouwen van 3D watertorens.

[File not found: ./documenten/2015-2016/]