Archief 2008-2009


Nieuwskraker 19

De ‘laatste’ Nieuwskraker

Deze Nieuwskraker is de laatste van het schooljaar en ook de laatste die juf Els Helmers voor jullie heeft gemaakt. Zoals jullie misschien wel weten gaat juf Els volgende week heel fit met de ‘vut’!
Jarenlang (vanaf september 2004) heeft zij tweewekelijks iedereen op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen op school en andere wetenswaardigheden.
We willen graag allemaal Els ontzettend bedanken voor haar enorme inzet en informatieve en gezellige Nieuwskrakers.

Volgend schooljaar neemt meester Ronald haar taak over.
Veel succes, Ronald!
Namens alle ouders, teamleden en leerlingen,
Antoinette van Zalinge

ZOMERFEEST

Morgen, vrijdag 26 juni van 17 – 19 uur vieren wij, zoals bekend, ons jaarlijkse zomerfeest. Wij hopen op een heel geslaagd feest. Het weer werkt in ieder geval mee!
Ter herinnering vermelden we nog dat alle kinderen vanaf 12 uur vrij zijn.

Laatste schooldag

Vrijdag 3 juli is de laatste schooldag van dit schooljaar. Ook op deze dag zijn alle leerlingen vanaf 12 uur vrij.
De school is weer open op maandag 17 augustus voor het nieuwe schooljaar 2009-2010.

Wat geweest is

* Groep 7 naar Greenpeace

Maandag 15 juni zijn we naar de Sirius geweest, dat was een loodsboot van Greenpeace. Het wordt niet meer als loodsboot gebruikt, maar er worden nu rondleidingen gegeven. Dit is het verslag.

Op de heenreis was het al leuk. Eerst gingen we met tram 2 naar het Centraal Station. En toen liepen we verder naar de pont. Op de pont keken we hoe het water achteruit werd gespoten. Toen we bijna aan de overkant waren, gingen Max, Hamza en ik D-day naspelen. Onderweg zagen we een heel oude onderzeeër. De Sirius zag er niet uit als een actieschip.
We zijn nu op de Sirius in de mess-room. Dat is de kamer waar werd gegeten, gespeeld, enz. de juf daar heette Alet en de meester heette Ralph. Ik kreeg Alet als rondleidster. We kregen eerst de kamer te zien waar ze zich gingen omkleden. De actievoerders moesten zich binnen 1 min. kunnen omkleden. We hebben ook de stuurhut gezien. We mochten op de radar kijken, om de 3 sec. veranderde het beeld. Het was wel grappig om al die boten en huizen op de radar te zien. We gingen ook een spandoek ophangen waarop stond SAVE FOREST. We gingen ook actievoeren voor de soja. Dan waren er 2 woordvoerders, en de rest waren blockers. De woordvoerders gingen met de werknemer onderhandelen, zodat ze zouden stoppen met de bomen kappen. We hebben ook de echte actie tegen de Silo’s met soja van het bedrijf Cargill gezien. Dat zag er best spectaculair uit, de actie heeft 5 uur geduurd. De actie was ook succesvol, want Cargill is voor een tijd (de actie was in 2006) gestopt.
De keuken was best klein en ze kookten niet op vuur, want dat was te gevaarlijk als het schip heen en weer ging en ze hadden ook stalen randen, zodat de pannen niet vielen. Op de terugreis hadden we de verkeerde pont genomen en het duurde heel lang, voordat we de goeie konen nemen, maar het is goed afgelopen.
Geschreven door Rainer Pots

* Laatste dramales van dit schooljaar

Openbare dansles
Deze keer was er niet echt een schoolthema maar stond het thema DANS centraal. De kinderen vertelden wat voor soorten dansschoenen ze allemaal kennen en wat er zo speciaal is aan bijv. tapschoenen en spitzen (balletschoenen). De wens van juf Petra kwam uit, toen ze wenste dat er zonder haar hulp een kring van jongens en meisjes om haar heen zou staan als ze haar ogen opende. In de kring werden allerlei danstermen en technieken geshowd zoals de plié in de eerste positie, heel knap!! Daarna gingen ze op reis met de trein naar allerlei verschillende danslanden, ze eindigden in een heel warm land waar ze op het strand verschillende sporen maakten die steeds weer door de golven weggespoeld werden. Maar de kinderen verzonnen steeds weer nieuwe variaties. In dit land woonden ook prachtig vlinders die rondfladderden (nieuw woord) en af en toe stil zaten op een hoofd, knie of schouder.
De les werd zoals altijd afgesloten met het laten zien van jezelf en de bekende schouderklopjes en de kreet IK HEB HET GOED GEDAAN!!!.
Juf Petra wenst iedereen een goeie vakantie!!!

Afsluiting muzieklessen

Deze week zijn er openbare muzieklessen geweest waarin men de ontwikkelingen op muzikaal gebied kon horen!!

Wat komen gaat

Musical groep 8

Misschien hebben jullie het al in de krant gelezen dat a.s. dinsdag de NIZNO prijs wordt uitgereikt tijdens een groot Galagebeuren in het Rozentheater. Wie er voor deze prijs genomineerd zijn, zullen de groepen 1/2 en 3 maandagmorgen kunnen zien, de andere groepen gaan dinsdagmiddag in het theater kijken en de ouders, familie en de juffen en de meesters zullen dinsdagavond gast zijn tijdens een wervelende afscheidshow van groep 8. Alvast heel veel succes en plezier toegewenst!!!!

En een toevoeging: wij wensen alle kinderen heel veel succes en plezier op hun volgende school!

Kunsteducatieproject

Kunstenaars Jantien Jongsma en Elma van Imhoff verzorgden tijdens de tentoonstelling nuit américaine II een kunsteducatieproject rond het thema ‘nacht’. Scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs (De Notenkraker, De Elout, Nicolaas Maesschool en het 4e Gymnasium) werden in Projectruimte Retort uitgenodigd om naar aanleiding van de kunstwerken van de tentoonstelling te experimenteren met verschillende technieken om de nacht te suggereren. De eindpresentatie van de resultaten van de scholieren is op vrijdag 26 juni om 15.30 uur.
Alle ouders en andere belangstellenden van de groepen 5 en 6 zijn van harte welkom in de Projectruimte Retort aan de Aalsmeerweg 103 om het werk van de kinderen te komen bewonderen en daarna kunt u op het succes van de kinderen het glas heffen op het Zomerfeest!!!!!!

Schoolfotograaf

Wij verzoeken u vriendelijk de machtigingen voor de schoolfotograaf (of de foto’s) zo spoedig mogelijkl in te leveren bij de administratie, in de grijze bak.

Nieuws van de Overblijfcommissie

Bij deze Nieuwskraker (op blz. 5 en 6) zit ook nieuws van de Overblijfcommissie en een Aanmeldingsformulier. Wij verzoeken u vriendelijk om uiterlijk 3 juli het ingevulde formulier bij de administratie in te leveren.

Gevonden voorwerpen

Hierbij nogmaals een dringende oproep om in het kastje beneden bij de ingang te kijken als u kleding e.d. kwijt bent van uw kind(eren). Ook in de bakken en aan de kapstokken bij de klassen liggen en hangen heel veel spullen. Voor het einde van het schooljaar wordt alles wat niet is opgehaald, weggedaan. Dus nogmaals: mist u iets, kom dan kijken!!

Allerlei oproepen

* Genoeg van de koffer?

Gooi na de vakantie uw koffers niet weg, maar breng ze bij ons!
Wij stoppen ze vol met herinneringen.
Vooral ouderwetse koffers zijn erg welkom. Maar ook de kleine kinderkoffertjes.
Wij willen er iets moois van gaan maken. Dus breng de afdankertjes bij ons.
U krijgt ze niet meer terug, maar kunt ze altijd komen bezichtigen.
Bij ons krijgen ze een nieuw leven.

* Plastificeerders gezocht

Wij zijn op zoek naar ouders die zouden willen helpen bij het plastificeren van heel veel boeken, namelijk de nieuwe taalmethode. Enige ervaring met het plastificeren van boeken is wel gewenst. Aanmelden bij de administratie.

* Breisters of haaksters gezocht

We zijn op zoek naar oma’s (opa’s??) of misschien wel je buurvrouw die goed kan breien en haken! Die het leuk zou vinden om deze kunst aan een groepje kinderen te leren tijdens de cursus: Haken & Breien is Hip (groep 5 en 6).
Tijdens de cursus kunnen kinderen hun creativiteit laten gaan en mogen zelf kiezen wat ze willen haken of breien. Misschien wel een leuke trui of muts voor in de winter!
De cursus is op donderdag, start in september, is 13 lessen van 1 uur en gaat door tot de Kerst. Ken je een oma, opa? Iemand anders? Mail dan: p.vanderlee@combiwel.nl

* Kookster/koker gezocht

We zijn op zoek naar een opa, oma of een andere ‘senior’ die het leuk zou vinden om te helpen bij de kookcursus: Koken is Kunst (groep 1 en 2). Deze cursus nodigt alle keukenprinsessen en prinsen uit om de Kunst van Koken te leren!
Claudia is een leuke, ervaren en creatieve Kokkin die de lessen gaat geven. Ze zou het leuk vinden om de lessen samen te geven met…. misschien wel jouw oma?
De cursus is op dinsdag, start in september is 13 lessen van 1 1/2 uur en gaat door tot de Kerst. Ken je een oma, opa? Iemand anders? Mail dan: p.vanderlee@combiwel.nl

Tips van de week

* Sport- en (zwem) Funtoer 2009 in de zomervakantie

De Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling organiseert samen met stadsdeel Oud-Zuid, Zuidoost, Centrum, Noord en Sciandri het 4 daagse evenement per locatie, namelijk in de Sporthal de Pijp, het Bijlmersportcentrum, Het Marnix en sporthal Elzenhagen.
Voor meer informatie en de dagprogramma’s: www.sport.amsterdam.nl

* Golfclinic

Op zaterdag 11 juli wordt er in het kader van 75 jaar Amsterdamse Bos i.s.m. kids4golf een gratis golfclinic voor de jeugd van 8 t/m 15 jaar georganiseerd. Voor meer informatie over deze dag en inschrijving: www.kids4golf.nl

* Circus Elleboog wijkt uit!

Circus Elleboog bestaat 60 jaar en viert dit met een feestelijk circusfestival. Vanaf 23 t/m 28 juni staat de circustent van Elleboog in Bos en Lommer, locatie Wachterliedplantsoen.
Info: www.elleboog.nl

De eerste Nieuwskraker nr. 1 van het schooljaar 2009 – 2010 verschijnt op donderdag 27 augustus 2009.

Namens het hele team wensen wij iedereen een heel fijne vakantie en tot in het nieuwe schooljaar!

P.S. 1

Houd de website in de gaten voor de aanvullingen op de jaarkalender 2009 – 2010.

P.S. 2

Ik wens alle kinderen, ouders, collega’s en alle andere medewerkers van de Nieuwskraker heel veel succes en plezier in het nieuwe schooljaar en dan denk ik ook aan het nieuwe gebouw. Ik zal de ontwikkeling van de Notenkraker blijven volgen op www.bsdenotenkraker.nl.
Een hartelijke groet,
Els Helmers

INFORMATIE VAN COMBIWEL

Een leuke schooldag!

Speciaal voor jou is er ‘Een leuke schooldag!’ om je kennis te laten maken met Sport, Kunst & Cultuur. Meteen na schooltijd (excl. woensdag) kun je leuke activiteiten doen en ontdekken waar je talenten liggen.
Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten.

*Inschrijfdata voor de activiteiten:
25 augustus 15.30 uur op de W.van Boeijenschool.
26 augustus 8.30 uur op de Notenkrakerschool.*

Dag Tijd Activiteit Groep Locatie

Maandag

  15.30-16.30  Clipdance voor 7 t/m 8 op de Notenkraker
15.30-16.30  Zaalvoetbal* voor 5 t/m 8 in de Schelfhoutzaal
15.30-16.30  Schermen* voor 5/6 in Cascade

Dinsdag 

15.30-17.00  Kookkunst voor 1/2 in Cascade
15.30-16.30  Streetdance voor 3 t/m 5 in de Notenkraker
15.30-16.30  Spelen met Chemie voor 3 t/m 5 op de W.van Boeijen
15.30-16.30  KidsWeb voor 6 t/m 8 op de W.van Boeijen
15.30-16.30  Basketbal (NSA) voor 7 / 8 in de Schelfhout 
15.30-16.30  Judo voor 3/4 in Cascade

Woensdag 

14.00-16.00  Talententuin voor 1 t/m 6 in Cascade 
15.15-16.15  Capoeira voor 5/6 in Cascade
16.15-17.15  Capoeira voor 7/8 in Cascade

Donderdag 

15.30-16.30  KidDance voor 1/2 op de Notenkraker
15.30-16.30  Haken&Breien=Hip voor 5/6 in Cascade 
15.30-16.30  Spelen met Chemie voor 6/7/8 op de W.van Boeijen 
15.30-16.30  Tafeltennis* voor 7/8 bij Vereniging

*Sport op School is met kennismaking binnen de schooltijd, met een toernooi/festijn (start in week 37)
NSA (NaSchoolse Activiteit Sport ) is alleen naschools aanbod (Start in week 40) van 10 lessen incl. presentatie.
Kunst en Cultuur start Naschooltijd in week 37 en is 13 lessen incl. presentatie.


Lees verder

Bijlage bij 19

Openbare basisschool De Notenkraker

Amsterdam, 25 juni 2009

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Zoals u weet en wellicht maakt uw kind er al gebruik van bestaat op de Notenkraker de mogelijkheid om uw kind tussen de middag te laten overblijven.

Deze brief is bestemd voor alle ouders/verzorgers die (ook) volgend jaar hun kind op vaste weekdagen willen laten overblijven en daarvoor weer een abonnement willen nemen. Deze ouders/verzorgers vragen wij om reeds nu het aanmeldingsformulier in te vullen en uiterlijk 3 juli 2009 bij de administratie in te leveren.

Zoals u op het bijgevoegde aanmeldingsformulier kunt zien, kunt u bij een abonnement kiezen voor betaling middels een acceptgiro (u betaalt in twee termijnen) of betaling via automatische incasso (u betaalt in tien termijnen).
In beide gevallen hebben wij ervoor gekozen om de termijnbedragen telkens gelijk te houden; u zult bijv. in september evenveel betalen als in december, ook al zijn er in september meer overblijfdagen dan in december. Bij de berekening van het totaalbedrag zullen wij rekening houden met alle op de jaarkalender ingeplande vrije dagen en vakanties.

Natuurlijk blijven de losse kaarten ook bestaan. Deze losse kaarten zullen ook in het nieuwe schooljaar weer op maandag en woensdagochtend tussen 8.30 en 9.00 uur in het hoofdgebouw aan de Bennebroekstraat (eerste verdieping) worden verkocht. Wij raden u aan om meer kaartjes tegelijk te kopen.

Overigens kunt u ook nog steeds kiezen voor een combinatie van beide systemen: u geeft uw kind via een abonnement op voor bijv. de maandag en de donderdag en voor de overige dagen omdat uw kind dan slechts af en toe zal overblijven koopt u losse kaarten.

Mocht u verder vragen of suggesties hebben betreffende de overblijf, dan kunt u altijd bij een van ons terecht. Ook hebben wij in de docentenkamer op de eerste verdieping een eigen postvakje.

Met vriendelijke groeten,

Namens de Overblijf
Antoinette van Zalinge
Directeur

Overblijfcommissie

Openbare basisschool De Notenkraker

AANMELDINGSFORMULIER OVERBLIJF 2009 – 2010

Hiermee meld ik mijn kind,………………………………………..die volgend schooljaar in groep..….. zit, aan voor het overblijven op OBS De Notenkraker in 2009-2010.

Het kind blijft vast over op de volgende dagen:
(de dagen omcirkelen waarop uw kind overblijft!!!)!

Ingang abonnement………………………………

Maandag Dinsdag  Donderdag Vrijdag

Het verschuldigde bedrag per kind per dag is 1,20 euro.

Als betalingswijze kies ik voor:
O Betaling middels acceptgiro. Ik zal er voor zorgen dat het bedrag binnen 14 dagen na uitreiking van de acceptgiro op de rekening van de overblijfcommissie is bijgeschreven. 
O Betaling in maandelijkse termijnen via een machtiging. (Dan ook gaarne onderstaand machtigingsformulier automatische incasso invullen.)

Ik ben op de hoogte van het overblijfreglement en mij is bekend dat als het bedrag niet op tijd is betaald, mijn kind niet kan deelnemen aan de overblijf.

Amsterdam,

Naam ouder(s)/verzorger(s) Handtekening ouder(s)/verzorger(s)

Telefoonnummer………………………………………………………………………

Mailadres ………………………………………………………………………………

MACHTIGINGSFORMULIER AUTOMATISCHE INCASSO

Ondergetekende:
De heer/mevrouw  …………………………………………………………………………………
Adres  …………………………………………………………………………………………………
Postcode en woonplaats …………………………………………………………………………

machtigt hierbij de overblijfcommissie van de OBS de Notenkraker
om maandelijks (sept. ‘09 tot en met juni ‘10) een bedrag te doen afschrijven van zijn/haar (Post)bankrekening, rekeningnummer ..…………………………………………
dat is verschuldigd vanwege het overblijven van zijn/haar kind.

Plaats en datum

Handtekening

NB: Mocht ik het niet eens zijn met een incasso, dan heb ik de bevoegdheid om het bedrag binnen 30 dagen na afschrijving zonder opgaaf van redenen bij mijn (Post)bank terug te vorderen.


Lees verder

Nieuwskraker 18

GEVONDEN VOORWERPEN

Hierbij een dringende oproep om in het kastje beneden bij de ingang te kijken als u kleding e.d. kwijt bent van uw kind(eren). Ook in de bakken en aan de kapstokken bij de klassen liggen en hangen heel veel spullen. Voor het einde van het schooljaar wordt alles wat niet is opgehaald, weggedaan. Dus nogmaals: mist u iets, kom dan kijken!!

Regels voor schoolverzuim rond de zomervakantie

Alle kinderen hebben deze week een brief meegekregen over de regels voor schoolverzuim rond de zomervakantie. Wij vragen u dringend deze brief goed te lezen. Als uw kind zonder toestemming van school wegblijft, moet de school dat melden bij leerplicht. In de laatste schoolweek van 2008 – 2009 en in de eerste schoolweek van 2009 – 2010 zal er weer extra gecontroleerd worden.
Zie ook: www.bureauleerplichtplus.nl

Wat geweest is

* Schoolreisjes 

Vorige week zijn de groepen 3b, 5 t/m 7 en de kleutergroepen op schoolreis geweest. De groepen 5 t/m 7 naar Het Archeon en de kleutergroepen naar het Amstelpark. Het enkele regenbuitje heeft de pret niet mogen drukken. De kinderen hadden een geweldig schoolreisje. De kinderen van groep 3b zijn naar de Oeverlanden gegaan en ook zij hadden een heel fijne dag. Dank aan alle ouders die als extra begeleider zijn meegegaan.

Verslag van juf Hester:
Vrijdag 5 juni gingen de kleutergroepen op schoolreisje naar het Amstelpark. Daar is een hele grote speeltuin met een kermisje en een kinderboerderij. Op de heenweg regende het, maar toen we er eenmaal waren bleef het gelukkig droog. En op de glijbaan zat een dakje, dus we kregen geen natte broek! Toen we moe waren van het spelen gingen we met een treintje het hele park rond. Tussen de middag kregen we patat en een ijsje
en we mochten van de meneer nóg een keer met het kleine treintje. Toen gingen we alweer naar school terug. Het was een fijne dag!

Verslag van Zazoe groep 5 over het Archeon:
Er waren 3 thema’s: de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Er was ook een ridderuitdaging en een gladiatorengevecht. Ik voelde me meteen thuis bij de boeren en…..We hadden een steen van 900 kilo getrokken! Het was echt heel leuk!

* Schoolkamp groep 8

Het was heel erg leuk en gezellig!!!! We hebben heel erg leuke dingen gedaan!!!! Op kamp heeft iedereen wel met elkaar gespeeld en dat was heel erg gezellig!!!! En de leiding was heel erg aardig en niet zo streng!!!! En toen we terug gingen, waren er een paar kinderen die nog wel een nachtje wilden blijven, omdat het zo leuk was!!!!
Febe, groep 8

Wat komen gaat

* Groepen 4 naar Artis en op bezoek bij een vioolbouwer

Morgen vrijdag 12 juni gaan de groepen 4 naar Artis voor de les Apenkoppen. Dit in het kader van een project. Op maandag 22 juni gaan deze groepen naar de vioolbouwer Guust François. Dit alles als voorbereiding op een concert van het Rubenskwartet in de eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar.

* Groep 7 naar Greenpeace

Maandag 15 juni gaat groep 7 het actieschip Sirius van Greenpeace bezoeken. Ook deze kinderen veel plezier!

* Afsluiting danslessen groepen 1/2

Op woensdag 24 juni zijn de afsluitende danslessen voor de groepen 1/2.
De tijden zullen binnenkort bij de klasseningang worden gehangen.

* Groepen 3 naar het museum

Op dinsdag 23 juni gaan de groepen 3 naar het museum ‘Het huis van Aristoteles’. We lezen graag in de volgende Nieuwskraker hoe het is geweest!

Zomerfeest 

Op vrijdag 26 juni is het jaarlijkse schoolfeest, van 17 – 19 uur. U krijgt hierover nog bericht. Wij zijn nog dringend op zoek naar ouders die kunnen helpen of die iets lekkers kunnen maken.
Als herinnering vermelden wij dat alle leerlingen vanaf 12 uur vrij zijn.

Laatste schooldag

Vrijdag 3 juli is de laatste schooldag van dit schooljaar. Ook op deze dag zijn alle leerlingen vanaf 12 uur vrij.

Nieuws van de OC

Het schooljaar zit er bijna op.Tijd voor de oudercommissie om terug te kijken op een geslaagd jaar!
We hebben, samen met andere ouders, veel gedaan, gemaakt en beleefd:
Het begon met de kinderboekenweek waar veel ouders op een zeepkist hebben gestaan om mooie gedichten te laten klinken. Daarna werd de school omgetoverd in één groot spinnenweb in de herfst; Sinterklaas, Zwarte Pieten en goed gevulde kerstbomen in december en prachtige bloemen en vlinders in de lente. In januari hebben we met bezems, emmers en sop de school en het schoolplein eens flink onder handen genomen. Ook hebben we met veel plezier het hele jaar door vele bekers koffie en limonade ingeschonken en koekjes uitgedeeld bij bijzondere activiteiten. Dit jaar is op de woensdag- en vrijdagochtend de ouderkoffiehoek gestart. Waar het gezellig kletsen en kennismaken met andere ouders is. We zullen dit jaar afsluiten met een daverend Zomerfeest!
Ook zijn er een aantal wisselingen in de OC. We willen Heleen van der Grinten hartelijk bedanken voor haar hulp en inzet de afgelopen jaren als lid van de oudercommissie. Chris Stevens en Zerline Nooij heten we hartelijk welkom als nieuwe oudercommissieleden. Wil je ook graag je bijdrage als ouder van de school leveren? Laat het ons weten. We zijn altijd in voor enthousiaste ouders en ‘passende’ mogelijkheden. 
Alle ouders, verzorgers en team bedankt voor jullie enthousiasme en hulp. Wij hopen volgend jaar weer op een geslaagd jaar !!!
De Oudercommissie ‘blijft bezig’
oc@denotenkraker.nl
P.S. Tot de zomervakantie zal de koffiehoek alleen open zijn op de vrijdagochtend. I.v.m. tijdelijk ‘personeelstekort’.

Namens het team danken wij op onze beurt weer de OC voor al het werk dat zij dit schooljaar weer verricht heeft! Dank, dank, dank!

Natuurclub maakt park schoon

Gewapend met verrekijkers, afvalprikkers of schepnetjes zwierven de kinderen van de natuurclub de afgelopen maanden weer rond in het Vondelpark. Op zoek naar vogels, zoals halsbandparkieten, nijlgansen en aalscholvers. Of kleine bodemdiertjes zoals miljoenpoten en slakjes. De Koeweide was de favoriete plek. Dit is het afgesloten gedeelte van het park waar de natuur vrij baan krijgt. Maar niet alleen daarom was hij favoriet. Hier ligt namelijk ook een grote stapel boomstammen, waar we op konden klauteren. Ook dat hoort bij de natuurclub!
De kinderen hebben ook een schoonmaakactie gehouden: met echte afvalprikkers verzamelden ze zwerfvuil op straat en in het park. Dat was wel nodig: er lag veel troep op de stoep, lege blikjes, papiertjes, plastic zakken en nog veel meer. De vuilniszakken waren in een wip gevuld. Gelukkig kwamen we toen een vuilniskarretje tegen waar we de volle vuilniszakken meteen in konden gooien. De volgende keer mogen we misschien een keer een stukje meerijden met het karretje!
In de poel op de Koeweide hebben we nog waterdiertjes gezocht met een schepnetje. We hebben kikkerdril gezien, maar er waren nog geen kikkervisjes. En we hebben geleerd hoe je een waterfilter kunt maken van een oude spa-fles en zand, grind en watten. Het vieze water werd echt heel helder als je het door de filter liet lopen. Het was leuk dat er een hondje langs kwam die het schone water opdronk, heerlijk vond hij het.

In het voorjaar van 2010 zal de natuur naar alle verwachting weer terug zijn in het programma van Een leuke schooldag. 

Tips van de week

* Bosdag

Groot feest voor het 75-jarig bestaan! Het ROC verzorgt de muziek, dans en theater. Daarnaast zijn er vele andere evenementen, zoals klimmen, survivallen, kanoen, een brandweerdemonstratie en een optreden van de band Pink Pettycoat. Info: www.amsterdamsebos.nl

* Kinderlezing Nemo

Aanstaande zondag van 11 tot 12 uur is in het Nemo een kinderlezing over de vraag Kun je meten wat je niet ziet? De toegang is € 2,50. Voor verdere informatie en aanmelding:
www.kinderlezingen.nl

De laatste Nieuwskraker van dit schooljaar (nr.19) verschijnt op donderdag 25 juni 2009.

P.S. Houd de website in de gaten voor de aanvullingen op de jaarkalender 2009 – 2010.

Team Notenkraker


Lees verder

Nieuwskraker 17

Wat geweest is

* Sportdagen

Op dinsdag 12 mei was de sportdag van de groepen 3, 4, 5, 6 en 7 op het mooie Sportpark de Schinkel. De kinderen konden 23 leuke onderdelen doen. Kinderen van groep 8, veel ouders en leerkrachten zorgden voor de goede begeleiding. De sportdag werd afgesloten met hardloopwedstrijden. De snelste 3 kinderen van elke groep kregen na afloop een mooie medaille!
Op dinsdag 19 mei was de sportdag voor de kleuters. De kinderen konden op het schoolplein 16 leuke spelletjes doen. Springen op het luchtkussen was één van de hoogtepunten van deze dag. Veel ouders, leerkrachten en stagiaires hebben gezorgd voor een goede begeleiding van de kinderen, waarvoor dank!
Tijdens de sportdagen heeft de oudercommissie weer gezorgd voor lekkere koffie, thee, limonade en koekjes voor de kinderen en de begeleiders! Alle kinderen werden na afloop ook verrast met een ijsje als beloning voor de goede inzet!
Tenslotte wil ik ook de juffen Inge, Miriam en Vanessa van de sportdagcommissie bedanken voor hun prima voorbereidend werk.
Door de goede inzet van iedereen en het mooie weer waren de sportdagen ook dit jaar weer een groot succes!
Frank Koopman, gymleerkracht

* Schoolreisje groepen 4

We gingen op schoolreis. De juf vertelde niet waar we heen gingen. We gingen naar het strand in het begin. In de bus gingen we liedjes zingen.Toen we er waren, waren er lieve geitjes. Toen leerden we dingen van een meneer en toen gingen we naar het strand. We gingen vissen. We moesten aan een touw trekken en we hadden vissen gevangen. Ze waren heel leuk en toen gingen we naar de zandduin helemaal omhoog en naar beneden. DAT WAS LEUK. Doei!
Rachel groep 4a

* LEF voorstellingen

Wie had LEF?!!
Groep 7 en een deel van groep 8 hadden LEF!!! Op 18 mei stonden de leerlingen van groep 7 op het grote podium van de Meervaart om in de voorstelling ‘de Schilderijententoonstelling’ een dansversie van de Aardappeleters te laten zien en een heus Pieperlied ten gehore te brengen. Een groot aantal kinderen van groep 7 en 8 hebben ook hun talenten laten zien in andere scènes. Wat hebben we een talent op de Notenkraker!!!!
De groepen 6 en 8 hebben maandagmiddag hun collega’s kunnen zien stralen op het toneel en ‘s avonds waren de ouders, docenten en andere fans gekomen om de artiesten te bewonderen.
Super gedaan!!

* Schoolreis groep 3b

Vandaag gaat groep 3b op schoolreis naar de Oeverlanden. De voorspelling wat het weer betreft is goed, dus de kinderen en begeleiders zullen ongetwijfeld een heerlijke dag hebben.

* Samen wandelen

Dit jaar werd zoals u weet voor het eerst door de stichting BHB (bewoners Hoofddorppleinbuurt) een avond2daagse georganiseerd. Ongeveer 70 kinderen en 40 volwassenen hebben gewandeld vanaf het Hoofddorpplein. Deze avonden waren een groot succes. Niet alleen de opkomst was groots, maar ook de onderlinge sfeer was geweldig. Een goed initiatief! Dank aan alle wandelaars en vrijwilligers!

Wat komen gaat

* Pinkstermaandag en vrije dag groepen 1/2

Op maandag 1 juni is de school gesloten i.v.m. het Pinkster- weekend. Bovendien hebben de groepen 1 t/m 4 op dinsdag 2 juni hun extra vrije dag.

* Schoolkamp groep 8

Dinsdag 2 juni gaat groep 8 voor een paar dagen naar het Gooi voor hun schoolkamp. Wij wensen de kinderen en begeleiders heel fijne dagen met mooi (fiets)weer.

* Schoolreisjes

Volgende week donderdag en vrijdag gaan de groepen 5 t/m 7 (donderdag) en de groepen 1/2 (vrijdag) en groep 3a (vrijdag) op schoolreis. Ook deze groepen wensen wij heel veel plezier!

* Workshops “De Nacht”

De groepen 5 en 6 hebben volgende week en de week daarna een workshop van kunstenaars uit de buurt in de Retortateliers aan Aalsmeerweg en zij gaan
daar aan de slag met hetzelfde thema als de kunstenaars zelf namelijk “de nacht”. Wat daar uit voortkomt kunt U zien in de expositie op diezelfde plek op
26 juni vóór het zomerfeest om 15.30. Vanaf 30 mei is daar de expositie van de kunstenaars zelf.
Voor verdere informatie kunt u kijken op
www.retortproject.nl/projecten/agenda.htm

* Afsluiting danslessen groepen 1/2

Op woensdag 24 juni zijn de afsluitende danslessen voor de groepen 1/2.
De tijden zullen binnenkort bij de klasseningang worden gehangen.

* Schoolfotograaf

Morgen vrijdag 29 mei komt de schoolfotograaf weer mooie portret- en klassenfoto’s maken. Hopelijk trekken alle kinderen hun zonnigste gezicht aan.

Afscheid

Eerdaags zult u bericht krijgen over de formatie van volgend schooljaar. In dat lijstje zullen dan 2 namen ontbreken, juf Jannie Moek en juf Els Helmers.
Zij gaan stoppen met werken.
Juf Els stopt aan het eind van dit schooljaar en juf Jannie zult u in het nieuwe schooljaar nog 2 weken op school zien en dan gaat ook zij van haar vrije tijd genieten.

Vervanger juf Mabel

Zoals u misschien gemerkt of gehoord heeft, is de dramajuf Mabel op dit moment niet in staat de dramalessen te verzorgen. Sinds vorige week krijgen de groepen 3 en 6 dramalessen van Ronald Hueskens. Hij is een directe collega van Mabel, is dramadocent op de Pabo en kon de lessen gelukkig van haar overnemen.

Vakantierooster en extra vrije dagen 2009 - 2010

De extra vrije dagen zijn nog niet allemaal bekend, Zodra die bekend zijn, krijgt u hierover bericht. Op de website www.bsdenotenkraker.nl staat het vakantierooster voor het volgend schooljaar.

De Vreedzame School 

Bij de Vreedzame School gaat het bijna altijd over conflicten. Conflicten zijn een soort ruzies, al zijn ze minder erg. De Vreedzame School is ook een leuke manier om te leren om goed met elkaar om te gaan. Een voorbeeld van een agenda in groep 3 is:

 • Binnenkomer
 • Agenda doornemen
 • Conflicten oplossen
 • Evaluatie
 • Afsluiting

Lisa, Tessel en Amina, groep 5 

Tip van de week

* Genieten van het mooie weer

Als we de weersvoorspelling mogen geloven, wordt het een mooi weekend! Dus geniet ervan!

Nieuwskraker 18 verschijnt op donderdag 11 juni 2009.


Lees verder

Nieuwskraker 16

Wat geweest is

* Sportdag gr. 3 t/m 8

Dinsdag 12 mei hadden de groepen 3 t/m 7 sportdag. Onze klas was verdeeld in 3 groepjes. Groep 8 sportte niet mee, maar was begeleider. Veel kinderen hadden woensdag spierpijn van de sportdag op het IJsbaanpad. Op het eind van de dag deden we nog een grote renwedstrijd. Van onze klas heeft Hamza gewonnen.
Door Deneisha en Janna, groep 7

* Fietsexamen groep 8

Hoera! Alle kinderen van groep 8 zijn geslaagd voor het fietsexamen.
Van harte gefeliciteerd!

Wat komen gaat

* Hemelvaartweekend

Op donderdag 21 en vrijdag 22 mei is de school gesloten i.v.m. het Hemelvaartsweekend.
Ter herinnering: ook op maandag 1 juni is er geen school, omdat het dan Pinkstermaandag is.

* LEF voorstelling

Aanstaande maandag staan groep 7 en een aantal kinderen van groep 8 met hun LEF voorstelling in de Meervaart. Wij wensen alle kinderen heel veel succes en veel plezier!

* Schoolreis gr. 4 en 3b

Op maandag 18 mei gaan de groepen 4 op schoolreis en op donderdag 28 mei gaat groep 3b op pad.
Wij wensen alle kinderen en begeleiders veel plezier en mooi weer!

* Sportdag groepen 1/2

Op dinsdag 19 mei hebben de kleuters sportdag en wel op het schoolplein. Deze sportdag is om 12 uur afgelopen. De kleuters zijn dan vrij.

* Bijeenkomst klassenouders

Binnenkort krijgen alle klassenouders van Antoinette van Zalinge een uitnodiging voor een bijeenkomst om bij te praten over de werkzaamheden van de klassenouders, over o.a. het reilen en zeilen in de klassen.

Vakantierooster 2009 - 2010

Herfstvakantie 19-10-2009 t/m 23-10-2009
Kerstvakantie 21-12-2009 t/m 01-01-2010
Voorjaarsvakantie 22-02-2010 t/m 26-02-2010
Paasvakantie 02-04-2010 t/m 05-04-2010
Meivakantie 30-04-2010 t/m 12-05-2010
Hemelvaartweekend 13-05-2010 t/m 14-05-2010
Pinkstermaandag 24-05-2010
Zomervakantie 12-07-2010 t/m 20-08-2010

In de volgende Nieuwskraker zullen de extra vrije dagen van de onderbouw en de studiedagen van het team worden vermeld.

Bestelbonnen zomerboeken

Bij de administratie liggen bestelbonnen voor zomerboeken die worden uitgegeven door de uitgeverij Malmberg. Het zijn de boeken die horen bij Bobo, Okki, Taptoe en National Geographic Junior.
Als u zo’n zomerboek wilt bestellen, dan kunt u bij de administratie een bestelbon ophalen.

Schoolfotograaf

Op vrijdag 29 mei komt de schoolfotograaf weer mooie portret- en klassenfoto’s maken. Net als vorig jaar worden er geen “familieportretten” (broertjes en zusjes samen) gemaakt.

De Brede School

Via de link De Brede School op de website kunt u van alles lezen over de ontwikkeling van het nieuwe gebouw aan de Theophile de Bockstrook.

Inschrijving AvondTweedaagse

Zoals reeds eerder is aangekondigd:
Stichting BHB, Bewoners Hoofddorpplein Buurt,
organiseert op maandag 25 mei en dinsdag 26 mei a.s. een AVOND-2-DAAGSE in onze eigen buurt.

Om klokslag 18.00 uur starten de wandelingen vanaf het Hoofddorpplein. Hier is ook het eindpunt.
De wandelingen zijn leuk voor jong en oud, en zijn 5 km per avond.

Inschrijven kan op maandag 18 mei en woensdag 20 mei a.s. van 8.30-9.00 uur op de Notenkraker.
Er kunnen max. 80 kinderen inschrijven, dus kom snel want vol = vol!

Inschrijving bedraagt € 2,- p.p.
Onderweg is er een korte stop waar een glaasje limonade en een koekje klaarstaan.
Voor alle deelnemers die 2 dagen meelopen is er een leuk aandenken aan deze Avond-2-daagse.

NB 1: Stichting BHB is NIET verantwoordelijk voor schade en/of letsel aan personen en/of materie.
NB 2: kinderen kunnen ALLEEN meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Rapporten retour

Er ontbreken nog steeds veel rapporten. Wilt u deze zo spoedig mogelijk inleveren bij de leerkracht van uw kind(eren).

De Vreedzame School 

In de Vreedzame School les leer je veel. De hele klas wordt rustig en ontspannen. Door de Vreedzame School lessen is de school veiliger. Je doet best leuke dingen in de Vreedzame School lessen.
De Vreedzame School is leuk, rustig en gezellig.
Door Sona en Max, 6A

Tips van de week

* Nemo

Aanstaande zaterdag en zondag (16 en 17 mei) van 10 tot 18 uur is in het Nemo het Wetenschapsfestival ’09 (vanaf 6 jaar), in samenwerking met de Stichting Witte Tulp. Bij de administratie kunt u een gratis toegangsbewijs halen. Dit bewijs is geldig voor 5 personen (t.w.v. € 62,50). Voor verdere informatie:
www.wetenschapsfestival.nl

* Het Nederlands Marionettentheater

Floris, de jongste molenaarszoon, erft Roemer, de kater die heel slim blijkt te zijn. De voorstelling heet De Gelaarsde Kat en wordt opgevoerd op 16 mei t/m 17mei.
Informatie: www.nederlandsmarionettentheater.nl

Nieuwskraker 17 verschijnt op donderdag 28 mei 2009.


Lees verder

Nieuwskraker 15

Wat geweest is

* Zolderopruiming/ rommelmarkt

Wat is er hard gewerkt in de afgelopen weken om de zolder leeg te ruimen. Hierbij zijn we geholpen door een aantal verhuizers. Dankzij de inzet van de OC, enkele hulpouders en Gabi Jonker was de rommelmarkt op woensdag-ochtend 15 april een heel groot succes. Zoals u al heeft kunt lezen, zal de OC de opbrengst besteden aan de openingsactiviteiten op de nieuwe school.
Leden van de Oudercommissie, hulpouders en Gabi, heel heel heel hartelijk bedankt voor jullie inzet!

* Boerderijbezoek gr. 7

We gingen met groep 7 naar De Corneliahoeve. Iedereen vermaakte zich uitstekend. We hebben met de hele klas een koe gemolken. Dat vond ook iedereen heel leuk. We gingen met z’n allen de stal schoonmaken. Er waren heel veel dieren, dat vond iedereen leuk. De honden vielen ook erg in de smaak. We gingen ook een film kijken: hoe het normaal op de boerderij eraan toegaat. Met koeien, kalveren en nog veel meer. Daarna liepen we een heel eind door de wei. Het leukste was dat toen we aankwamen, iedereen het vond stinken. Maar toen we weer weg gingen, vond ik dat de stad stonk.
Dimme, groep 7

* Fietsexamen groep 8

Vandaag fietsen de kinderen van groep 8 door de buurt volgens een vaste route voor het fietsexamen. Over een paar weken krijgen zij de uitslag. Wij wensen alle kinderen veel succes!

* Basketbaltoernooi

Het basketbaltoernooi op het schoolplein tijdens de kleine pauze was een groot succes. Er deden wel 7 teams aan mee en in elk team zaten 5 spelers. Er was bijna elke dag een wedstrijd en de meeste heb ik gefloten. Alleen de groepen 6, 7 en 8 deden mee. Waarschijnlijk wordt het team Tjallas van Jimmy Pe, Febe, Nynke, Thomas en Deion kampioen en heeft iedereen hier plezier aan gehad.
Geschreven door Abe, groep 8

Wat komen gaat

* Meivakantie

Op vrijdag 24 april om 15 uur zal de school voor 2 weken de deuren sluiten. Dan begint namelijk de meivakantie. Op maandag 11 mei begint de school weer. Wij wensen iedereen een heel fijne tijd met hopelijk prachtig weer!

* Sportdag gr. 3 t/m 7

Op dinsdag 12 mei is dan meteen sportdag voor de groepen 3 t/m 7. Als u zich nog niet hebt opgegeven als begeleider van een groepje kinderen, dan kunt u dit alsnog doen. Bij de klas van uw kind hangt een intekenlijst. Als u het strookje onderaan de informatiebrief nog niet heeft ingeleverd, verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk te doen.

Vakantierooster 2009 - 2010

Herfstvakantie 19-10-2009 t/m 23-10-2009
Kerstvakantie 21-12-2009 t/m 01-01-2010
Voorjaarsvakantie 22-02-2010 t/m 26-02-2010
Paasvakantie 02-04-2010 t/m 05-04-2010
Meivakantie 30-04-2010 t/m 12-05-2010
Hemelvaartweekend 13-05-2010 t/m 14-05-2010
Pinkstermaandag 24-05-2010
Zomervakantie 12-07-2010 t/m 20-08-2010

Nieuwe klassenassistenten

Wij verwelkomen juf Marita en juf Nathalie als onze nieuwe klassenassistenten. Wij wensen deze juffen heel veel plezier op de Notenkraker.

Nieuws van de OC

De oudercommissie blijft op zoek naar nog een paar enthousiaste ouders om met ons mee te doen in de oudercommissie. We willen er graag een paar extra mensen bij. Wacht niet langer, zoek mee of meld je aan op
oc@bsdenotenkraker.nl
Opmerkingen, suggesties en ideeën voor de oudercommissie zijn ook van harte welkom via dit e-mailadres. 
De oudercommissie nodigt jullie graag uit op de koffie op woensdag- of vrijdagmorgen om half negen in de Ouderkoffiehoek in de hal van het hoofdgebouw. Tot dan !!

“De OuderCommissie Blijft Bezig”

AvondTweedaagse

Hierbij nogmaals het bericht over de alternatieve AvondTweedaagse:
Op maandag 25 en 26 mei organiseert de Stichting Bewoners
Hoofddorppleinbuurt een alternatieve AvondTWEEdaagse. Op beide avonden wordt er gestart om 18.00 uur vanaf het Hoofddorpplein en wordt er 5 km gewandeld.

In de Nieuwskraker van 14 mei zal meer bekend worden gemaakt, ook over de start van de inschrijving.

Schooltandarts

De schooltandarts, dhr. de Groot komt niet meer op school voor controle, zoals u waarschijnlijk weet. Net als de behandelingen vinden de controles plaats bij het Bureau Jeugdtandverzorging in de Marius Bauerstraat 30, telefoon 020 6166332. Inschrijfkaarten zijn te verkrijgen bij de administratie.

Inschrijven jongere broertjes/zusjes

Jongere broertjes/zusjes van onze leerlingen hebben met voorrang een plek op de Notenkraker, maar denkt u er wel aan dat deze broertjes/zusjes ook aangemeld moeten worden om zeker te zijn van een plek! U kunt uw jongere kind inschrijven zodra hij/zij twee jaar is.

Rapporten retour

Er ontbreken nog steeds veel rapporten. Wilt u deze zo spoedig mogelijk inleveren bij de leerkracht van uw kind(eren).

De Vreedzame School 

De Vreedzame School zorgt ervoor dat kinderen de gevoelens van anderen leren begrijpen en respecteren, zodag de school in harmonie verder kan leven. We hebben ook mediatoren die ervoor zorgen dat ruzies worden opgelost, zodat de kinderen zich op deze school thuis gaan voelen. En we hebben ook regels waar de kinderen zich aan moeten houden. En we respecteren elkaar.
Alisa & Deneisha, groep 7

Nog een gedicht:
Voetbal
Heb ik een uurtje vrij,
dan speel ik graag een partij-tje voetbal.
Als je wilt winnen, moet je verzinnen
Hoe je voorbij de tegenstander komt, met de bal
en een harde knal.
Als wij scoren,
dan kan je dat heel goed horen: GOAL
Youssri, groep 6b

Tips van de week

* Sport- en Funtoer

Op het Velodrôme, Sloterweg 1045 wordt in de meivakantie voor kinderen van 6 t/m 12 jaar een sport- en spelevenement georganiseerd. Op 27, 28, 29 april en 1 mei kunnen de kinderen hier gratis terecht van 12.00 tot 16.00 uur. Het terrein is te bereiken met tram 2 of bus 145. Voor informatie over het programma telefoon 023 5327044 en  www.sport.amsterdam.nl

* Kinderlezing Nemo

Aanstaande zondag van 11 tot 12 uur is in het Nemo een kinderlezing over de vraag Wat is een virus? De toegang is € 2,50. Voor verdere informatie en aanmelding:
www.kinderlezingen.nl

* Het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos bestaat dit jaar 75 jaar. Aanstaande zondag wordt de tentoonstelling “Amsterdamse Bos 75 jaar” in het Bezoekerscentrum geopend en ook het klimpark Fun Forest achter het bezoekerscentrum ( www.funforest.nl ). Ook zijn er van 13 tot 16 uur gratis paardrijlessen bij de Amsterdamse Manege
Informatie (ook voor inschrijven paardrijlessen) op 
www.amsterdamsebos.nl .

Nieuwskraker 16 verschijnt op donderdag 14 mei 2009.


Lees verder

Nieuwskraker extra

Extra Nieuwskraker

Aangezien er allerlei data bekend zijn van schoolreisjes en sportdagen is er deze week een extra Nieuwskraker. In deze Kraker ook een vermelding van de komende vrije dagen.

Wat komen gaat

Vlaggenparade Hoofddorppleinbuurt

Op zaterdag 4 april organiseert Stichting Wereldbuurt de eerste vlaggenparade van 2009.
De route loopt via Heemstedestraat- Woestduinstraat-Rietwijkerstraat-Aalsmeerweg-Sassenheimstraat-Rijnsburgstraat-Sloterkade-Hoofddorpweg. Doe mee! Draag een vlag en swing op de muziek van de Brassband! Verzamelen om 13 uur op het Hoofddorpplein!

Het paasontbijt

De kinderen zijn hopelijk al druk bezig met het versieren van een paasdoos voor woensdagochtend 8 april. Over het Paasontbijt is al informatie verstuurd.

Schooltuinlessen groepen 6a en 6b

Vrijdag 3 april hebben de groepen 6a en 6b hun wekelijkse buitenles op het schooltuinencomplex aan de Jan Tooropstraat. Wij wensen iedereen veel plezier en een goeie oogst!

Uitstapjes groep 7

Volgende week maandag 6 april gaat groep 7 naar het Van Gogh museum, van 11 – 12.30 uur.
Op donderdag 9 april gaan de kinderen van groep 7 naar een boerderij en zullen daar zien en misschien leren hoe ze koeien moeten melken. De kinderen zullen rond 15.30 uur terug bij school zijn. Over beide uitstapjes krijgt u nog informatie.
Wij wensen de groep en begeleiders heel veel plezier!

Vrije dagen

Hieronder een overzicht van de komende vrije dagen:

 • Donderdag 9 april zijn de groepen 1 t/m 4 vrij.
 • Vrijdag 10 t/m dinsdag 14 april zijn alle groepen vrij.

Schoolreisjes

 • Vrijdag 5 juni: groepen 1/2
 • Vrijdag 5 juni: groep 3a
 • Donderdag 28 mei: groep 3b
 • Maandag 18 mei: groepen 4
 • Donderdag 4 juni: groepen 5, 6 en 7
 • Dinsdag 2 t/m donderdag 4 juni: groep 8

Over de tijden en bestemmingen wordt u later geïnformeerd.

De schoolreisjes voor dit schooljaar zijn geregeld. De groepen 1 t/m 7 gaan op verschillende data naar verschillende bestemmingen. Sommige groepen gaan met een bus, andere gaan met het openbaar vervoer. De kosten voor de reisjes verschillen ook, terwijl alle ouders eenzelfde bijdrage betalen. Is dat wel eerlijk??? 
Op school zijn we een draaiboek aan het maken waarin de bestemmingen van de reisjes van groep 1 t/m 7 vast komen te liggen. Sprookjesachtige, avontuurlijke, educatieve, dure en goedkope bestemmingen, alles komt een keer aan bod. Het ene jaar dichtbij school, een volgend jaar spannend weg met de bus. Uw bijdrage is een gemiddelde van alle kosten die worden gemaakt. Zodra het draaiboek compleet is, zullen wij dit presenteren in de MR en OC.

Namens de schoolreisjescommissie,
Inge Kaczmarek

Sportdagen

Na de meivakantie is het alweer zover, de sportdag voor de groepen 3 t/m 7!! Deze is op dinsdag 12 mei van 8.45- 13.30 op Sportpark De Schinkel.
Aanstaande maandag zult u intekenlijsten bij de klas van uw kind zien hangen. Hierop kunt u uzelf opgeven om op deze dag een groepje van ongeveer 8 kinderen te begeleiden. Wij hopen op zo’n 8 begeleiders per klas.
Aanstaande dinsdag krijgt uw kind een brief mee met meer informatie over de sportdag. U treft onderaan de brief een strookje aan. Hierop kunt u aangeven hoe uw kind naar huis/de opvang gaat na de sportdag.
Dit strookje moet uiterlijk 17 april weer bij de leerkracht van uw kind worden ingeleverd.

Wij kijken uit naar veel sportplezier (en mooi weer)!!!!

De sportdag voor de kleuters is op dinsdag 19 mei. Vanaf 12 uur zijn de kleuters vrij. Over de kleutersportdag krijgt u later bericht.

Studiereis

Beste ouders,
Vorige week, van 21 t/m 28 maart ben ik, samen met 21 collega’s van
Openbaar Onderwijs aan de Amstel, op studiereis geweest naar Amerika!

Het was een indrukwekkende reis, in New York hebben we 4 brede scholen bezocht vnl. in de arme delen van de stad. Daar hebben we gezien hoe er op verschillende manieren met welzijnsorganisaties en naschools aanbod geprobeerd wordt de leerlingen een goede basis te geven voor de rest van hun leven. In Milwaukee, waar we ook 2 dagen zijn geweest heb ik vooral voorbeelden gezien van scholen met een kunstprofiel.
Het was heel inspirerend om te zien op hoeveel verschillende manieren onderwijs gestalte kan krijgen en hoe verschillend scholen kunnen zijn.
Ook was het goed om te ervaren dat we op de Notenkraker al heel veel gerealiseerd hebben, zeker als het gaat over de kwaliteit van het onderwijs en de verrijking en ondersteuning die de kunstvakken bieden.
Omdat we met 20 directeuren op stap waren konden we elkaar ook beter leren kennen, er was een erg collegiale sfeer en ik heb erg genoten van de gesprekken en de uitwisseling van ervaringen.

Antoinette van Zalinge

Nieuws van de OuderCommissie

Nog steeds komen de vlinders binnenfladderen. De trapportalen zien er bijzonder vrolijk uit. We krijgen veel enthousiaste reacties van ouders en kinderen. Dank, dank, dank! Komende week krijgen we van Marc Luyting (vader groep 6b) kleurplaten van bloemen. Natuurlijk sturen we die ook weerdoor. Binnenkort komen alle kleurplaten op www.bsdenotenkraker.nl te staan waarvandaan iedereen ze kan downloaden en naar hartelust in kleuren als cadeau voor opa, oma, buurman, buurvrouw enzovoorts.

Terwijl Pasen in aantocht is doet de Oudercommissie boodschappen voor het Paasontbijt: paastafellakens, paasdrinken en zo nog wat.
De komende week zal de Oudercommissie assisteren bij het opruimen van de zolder (zie in de vorige Nieuwskraker).
Het is weer echt voorjaar !!!

We nodigen jullie als Oudercommissie van harte uit op de koffie, iedere woensdag en vrijdagmorgen van 8.30-9.00 uur in de ouderkoffiehoek.

oc@bsdenotenkraker.nl

“De OuderCommissie Blijft Bezig”

N.B. Namens het team een lentegroet aan de OC om te bedanken voor het lenteachtige aanzien van de gangen en trapportalen!

Ontruimingsoefening

Op donderdag 19 maart hebben we een ontruimingsoefening gehouden die zeer goed is verlopen. Binnen luttele minuten stonden alle kinderen en begeleiders buiten. Het is natuurlijk niet te hopen dat het ooit nodig zal zijn, maar het is goed te weten dat alles goed geregeld is in geval van nood. 

Gevonden voorwerpen

Mocht u kleding of andere dingen van uw kind(eren) kwijt zijn, dan kunt u kijken in het (eerste) gele kastje in de gang bij de hoofdingang. Wij verzoeken u dringend dit snel te doen. De overblijvende spullen zullen later op de rommelmarkt op woensdagochtend 15 april liggen. 

Fietsen naar binnen/naar buiten

Wij wijzen er nogmaals op dat de
kinderen die op de fiets naar school komen, de ingang op nummer 13 gebruiken, dus aan de kant van het bevolokaal. Dus niet door de hoofdingang!
En hierbij toch ook weer het dringende verzoek geparkeerde fietsen aan de zijkanten van de stoep te plaatsen, niet midden op het trottoir.

Nieuwskraker 15 verschijnt op donderdag 16 april 2009.


Lees verder

Nieuwskraker 14

Afsluiting Schoolbrede thema: GEVOELENS

Gevoelige optredens

Deze week laten alle kinderen hun optredens en/of exposities met als thema ‘Gevoelens’ aan elkaar zien. Er zijn fotostrips gemaakt, zelf scripts geschreven, een schimmenspel van monsters op het behang wordt gespeeld, de groepen 8 en 3a en de groepen 4b en 1/2b hebben hun krachten gebundeld en treden samen op, er is een modeshow met verschillende gevoelsportretten, zenuwachtige gedichten en nog veel meer!
Alles wordt gefilmd en we laten u weten wanneer dit te zien is.

De nieuwe schoolgids

Vandaag krijgen alle oudste kinderen de nieuwe schoolgids mee. Wij zijn erg blij met de prachtige uitgave. Wij hopen dat u er net zo enthousiast over zult zijn!

Wat komen gaat

* Kunstschooldag groep 8

Op vrijdag 27 maart is er voor groep 8 de kunstschooldag. Samen met kinderen van andere scholen bezoekt groep 8 allerlei theaters en zien daar korte presentaties. Wij wensen iedereen heel veel plezier!

* Vlaggenparade Hoofddorppleinbuurt

Op zaterdag 4 april wordt door de Stichting Wereldbuurt de eerste vlaggenparade van dit jaar gehouden.
De Stichting meldt het volgende:
Doe ook mee! Er zijn 15 vlaggenstokken, dus neem jij je vlag mee? Van jouw land? Of een eigen gemaakte vlag? Vlaggen van 1 × 1,5 meter zijn prima. Er wordt gestart om ongeveer 13 uur op het Hoofddorpplein. De parade duurt circa een uur. Een swingende brassband van FBI Juniors loopt voorop. Kijk op de website www.stichtingwereldbuurt.nl voor foto’s en film van de parade in 2008.
We zien je graag! Maak je mooi en loop mee!
Kijk ook eens op www.buurtlink.nl bij postcode 1075RM.
Op zaterdag 6 juni is de volgende vlaggenparade.

* Het paasontbijt

Op woensdag 8 april beginnen we de ochtend met het traditionele paasontbijt. De kinderen hebben hierover al een brief meegekregen. We kijken weer uit naar alle mooi versierde en gevulde paasdozen en natuurlijk kinderen en leerkrachten die in pyjama op school komen! Veel plezier alvast!

Het nieuwe kunstrooster

Vanaf volgende week gaat het vierde kunstrooster van start.
Groep 1/2 krijgt dans op woensdag, de groepen 3, 5 en 6 krijgen drama, de groepen 3,4 en 5 volgen muziek en groep 4 en 8 krijgen bevo van juf Marjon.
De andere groepen krijgen bevolessen van hun eigen leerkracht.
Groep 7 is volop aan het repeteren voor hun Lef optreden op 18 mei.

8-AKTIEF

Groep 8 krijgt 3 vrijdagmiddagen onder leiding van jongerenwerk activiteiten in de dependance, o.a. kickboxen en dansen.

Onze dramadocente Mabel is een tijdje uitgeschakeld vanwege een nekhernia.
Wij wensen haar veel beterschap.

Nieuws van de OuderCommissie

Lentevlinders

De hallen en trapportalen komen steeds meer in lentesfeer. Steeds meer vlinders fladderen rond en maken er een vrolijk geheel van. Alle ouders hartelijk dank voor het inkleuren, in samenwerking met kinderen, van de kleurplaten. We zijn heel blij met het enthousiasme waarmee de vlinders worden ingekleurd. Er kunnen nog meer vlinders bij. Graag inleveren bij Gabi. Wellicht helpt het de lente buiten school ook op gang.

Naast de voorbereidende activiteiten voor Pasen, zolder opruimen voor de verhuizing, laatste handleggen aan een brochure van de oudercommissie, het smoelenbord en de oudertalenteninventarisatie, blijven we op zoek naar nog een paar enthousiaste ouders om met ons mee te doen in de oudercommissie. We willen er graag een paar extra mensen bij. Wacht niet langer, zoek mee of meld je aan op
oc@bsdenotenkraker.nl

Opmerkingen, suggesties en ideeën voor de oudercommissie zijn ook van harte welkom via dit e-mailadres. 
De oudercommissie nodigt jullie graag uit op de koffie op woensdag- of vrijdagmorgen om half negen in de Ouderkoffiehoek in de hal van het hoofdgebouw. Tot dan !!

“De OuderCommissie Blijft Bezig”

Hartelijk bedankt

Namens alle leerkrachten en kinderen is een bedankje, nee…een “bedank” op zijn plaats aan de leden van de Oudercommissie en de andere hulpvaardige ouders die er weer voor gezorgd hebben dat de school er zo lenteachtig uitziet! Geweldig! Hulde aan iedereen!

Overblijfbetaling

Wilt u zo vriendelijk zijn de tweede termijn overblijfbetaling schooljaar 2008/2009 (als u hiervoor een acceptgiro heeft ontvangen) zo spoedig mogelijk betalen, als u dat tenminste nog niet heeft gedaan!

AvondVier en avond Tweedaagse

Van maandag 8 tot donderdag 11 juni vindt er weer de AvondVIERdaagse in Buitenveldert plaats. Het vertrekpunt is S.V. Triaz.
Individuele inschrijvingen kunnen worden gedaan op 27 en 28 april van 19 tot 20 uur in Sporthal de Pijp en bij sportvereniging SV Triaz.
Dit jaar zijn geen aanmeldingen via school mogelijk!

Wel kunnen wij alvast vertellen dat de Stichting Bewoners
Hoofddorppleinbuurt op maandag 25 en 26 mei een alternatieve AvondTWEEdaagse organiseert. Op beide avonden wordt er gestart om 18.00 uur vanaf het Hoofddorpplein en wordt er 5 km gewandeld (inschrijfkosten zijn 2 euro per deelnemer). Het is de bedoeling dat de tweede avond wordt afgesloten met een picknick!
Er wordt uiteraard gehoopt op een grote opkomst.

In de komende Nieuwskrakers zal er meer bekend worden gemaakt, ook over wanneer de inschrijving start!

Zolderopruiming

Zoals eerder aangekondigd, is er op woensdag 15 april van 8.30 – 12.30 uur in het speellokaal een rommelmarkt. Een aantal pronkstukken die tevoorschijn zijn gekomen bij de zolderopruiming, zullen worden verkocht. Naast deze bijzondere artikelen zijn er ook andere artikelen die voor u wellicht aantrekkelijk zijn. In de vorige Nieuwskraker heeft u kunnen lezen dat de Oudercommissie de opbrengst van deze rommelmarkt gaat gebruiken voor de openingsactiviteiten in het openingsjaar de Brede School.
Kortom, u wordt van harte uitgenodigd om uw slag te slaan!

De Vreedzame School 

De Vreedzame School doen we een keer per week.
Het is leuk, maar ook een hele preek!
Soms doen we een spel over een gevoel
En daar kan je over praten, een heleboel.
En we doen de les met veel gevoel.

Rina en Teun groep 6a

Tip van de week

In het bezoekerscentrum Amsterdamse Bos is t/m maart de tentoonstelling Duimelijntje. Dat is een klein meisje (uit een sprookje van Hans Christiaan Andersen) dat ontvoerd wordt door een pad, maar door de vissen en een vlinder wordt gered. Ondertussen maakt ze van alles mee. Deze tentoonstelling is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.
www.amsterdamsebos.nl

Nieuwskraker 15 verschijnt op donderdag 16 april 2009.


Lees verder

Nieuwskraker 13

Een dringend verzoek

Als u uw kind(eren) met de fiets naar school brengt, wilt u dan uw fiets aan de zijkant van de stoep neerzetten, zodat voetgangers geen last hebben van geparkeerde fietsen.
Ook zien wij vaak dat kinderen fietsend de school uit gaan. U begrijpt dat dit absoluut niet de bedoeling is. Wij vragen dringend om uw medewerking om dit alles tegen te gaan. Laten we proberen een beetje oog voor elkaar te hebben!
Wij merken dat heel veel kinderen op/met de fiets naar school komen. De fietsen moeten buiten op het plein in het fietsenrek geplaatst worden. Beslist niet binnen in de gangen! De fietsenrekken zijn alleen bedoeld voor de fietsen van de kinderen en leerkrachten die ver van school wonen. Als het even kan, kom dan lopend naar school, omdat het schoolplein vol raakt.

Wat komen gaat

* Schoolbrede thema: GEVOELENS

Kent u dat gevoel van….. dat je met de hele school samen aan iets wilt werken?!
Nou dat gaat ook vanaf volgende week gebeuren. De hele school staat in het teken van het thema GEVOELENS, één van de onderwerpen van de Vreedzame school. Zo worden de gevoelens van de docenten a.s. maandag op een speciale manier aan de kinderen getoond. En zullen er in de 2 weken daarna verschillende groepen alleen of samen werken aan een optreden, expositie, demonstratie enz. die op donderdag 26 en vrijdag 27 maart aan elkaar gepresenteerd wordt. Deze keer hebben wij ervoor gekozen de kinderen voor elkaar te laten optreden. Ons gevoel zegt dat het weer een leuk schoolbreed project gaat worden.!

* Inloopochtend groepen 5 t/m 8

Op dinsdag 17 maart is er in de groepen 5 t/m 8 weer een inloopochtend en wel tussen 8.30 en 9 uur.
U bent van harte uitgenodigd om dan wat langer in de groep van uw kind te kijken. 

* Kunstschooldag groep 8

Op vrijdag 27 maart is er voor groep 8 de kunstschooldag. Samen met kinderen van andere scholen bezoekt groep 8 allerlei theaters en zien daar korte presentaties. Wij wensen iedereen heel veel plezier!

Wat geweest is

* Openbare danslessen

Het was weer een feest om naar te kijken, alle kinderen van groep 4 lieten zien hoe zij als sprookjesfiguren op het toverbal dansten en dit was steeds verschillend. Of heel groot of heel klein. Heel licht of heel zwaar!! En ze konden het publiek dat in grote getale was gekomen heel goed vertellen wat zij het leukste of het moeilijkste vonden om te doen en ook waarom. Heel knap hoe ze dat onder woorden konden brengen. Vorige week hadden ze gekeken naar een dansvoorstelling op dvd en moesten ze ook opschrijven hoe de dansers bewogen en wat voor gevoel ze er bij kregen.
Ook groep 3 heeft het derde kunstblok afgesloten met een openbare dansles en zij hadden deze periode het thema Piraten. Dansen met een houten been en een lapje voor je oog valt nog niet mee en toch konden ze alle piratenklussen klaren. Het dek schrobben, de zeilen hijsen, met zeebenen over het schip lopen en de schat zoeken. Helaas hadden ze deze te goed verstopt op het eiland ‘Zoekuwat’. Dus als u in de buurt bent kunt u nog een poging wagen.

* Thema Romeinen in de groepen 6

We hebben een maandblad gemaakt met het thema Romeinen. De voorkant heeft een Romeinse klok. De volgorde van het blad is het Romeinse Rijk met een tijdbalk, het verhaal van Remus en Romulus en nog veel meer. We hebben een Romeinse les gehad en ook hebben we een Romein in de klas gehad. Met bevo had de hele klas papier-maché hoofden gemaakt.
Als afsluiting hadden we een heel leuke presentatie voor al onze ouders.
Hannah en Kamelia groep 6b

Nieuws van de OuderCommissie

Lente !!

Morgen(vrijdag de 13e)gaan we ’s morgens vanaf 9 uur, na een lekkere bak koffie in de ouderkoffiehoek, de school in lentesfeer brengen. Kom ook !!
Vanaf negen uur in het Bevo lokaal.

Enthousiaste ouders voor de OuderCommissie !!

We zijn nog op zoek naar een paar extra leden voor de OuderCommissie. Ken je of ben je iemand die hier geknipt voor is ?? 
Stimuleer hem/haar, geef het bepalende duwtje, neem de stap en meld je aan.

Smoelenwand

De oudercommissie is druk bezig alle personeelsleden prachtig op de foto te zetten voor de smoelenwand. Bijna iedereen is nu ‘gekiekt’, dus nog even geduld…

De OuderCommissie
oc@bsdenotenkraker.nl

‘De Oudercommissie Blijft Bezig !’

Zolderopruiming

Achter de schermen zijn wij al volop bezig met de eerste voorbereidingen voor de aanstaande verhuizing naar de Brede School. En hoewel de maand december nog ver weg lijkt is er nog zoveel te doen dat er is besloten om alvast een begin te maken met het opruimen van de zolder………in de week van 7 tot 15 april zal hier hard aan worden gewerkt!

Als afsluiting organiseren wij op woensdagochtend 15 april een rommelmarkt in het speellokaal……de opbrengst van de rommelmarkt zal door de OC worden gereserveerd voor de openingsactiviteiten in het openingsjaar van de Brede
School! Een werkgroep bestaande uit OC leden en teamleden zal zich over de inhoud hiervan buigen!

Over de tijden en andere belangrijke informatie over de rommelmarkt zult u kunnen lezen in de volgende Nieuwskraker.

CITO Groep 8

De Cito-toetsresultaten zijn bekend. De gemiddelde score van onze groep 8 is 539,6. Naast de landelijke score van 535,5 is dat een uitstekend resultaat. Groep 8: “Geweldig gedaan!”

Rapporten retour

Er ontbreken nog heel veel rapporten. Wilt u deze zo spoedig mogelijk inleveren bij de leerkracht van uw kind?

De Vreedzame School 

We hebben net allemaal vlaggen gemaakt en toen moesten we gaan stemmen welke de beste was. Lila en Noa D. hebben gewonnen. Hun vlag wordt de vlag van de Vreedzame School van onze klas.
Noëlle en Ysmin groep 7

De digitale Nieuwskraker

Zoals u weet kunt u de Nieuwskraker digitaal ontvangen. Om u aan te melden kunt u een mail sturen naar info@bsdenotenkraker.nl  o.v.v. de naam en de groep van uw kind.
Een vriendelijk verzoek is om wijzigingen in uw e-mail adres z.s.m. door te geven aan bovenstaand adres.

Tip van de week

In het Van Goghmuseum is t/m 7 juni de tentoonstelling “Van Gogh en de kleuren van de nacht”. Ook een boeiende tentoonstelling voor kinderen. Er worden ook workshops georganiseerd voor kinderen. Aanstaand weekend heet de workshop Hoe maak je licht als je potlood, inkt of houtskool gebruikt?
Info: www.vangoghmuseum.nl

Nieuwskraker 14 verschijnt op donderdag 26 maart 2009.

Team Notenkraker


Lees verder

Nieuwskraker 12

Te laat komen

Helaas moeten wij constateren dat nog heel veel kinderen te laat op school komen. Wij zijn daardoor genoodzaakt om maatregelen te nemen. Alle telaatkomers (groep 1 t/m 8) moeten zich melden bij de administratie en krijgen dan een gele kaart. Uiteraard wordt dan ook de naam genoteerd. Bij 5 gele kaarten in 4 weken worden de ouders uitgenodigd voor een gesprek.
Mocht er na dit gesprek geen verbetering optreden, dan moeten wij de leerplichtambtenaar inschakelen.

Om niet te vergeten

LET OP!!!

Vrije dagen gr. 1 t/m 8

Voorafgaand aan de krokusvakantie van 23 t/m 27 februari zijn de groepen 1 t/m 8 op donderdag 19 en vrijdag 20 februari vrij.

Wat komen gaat

* Video-opnames

Voor de kerstvakantie zijn er opnames gemaakt van een dansles (met kinderen uit verschillende groepen) en deze zouden gebruikt worden in een videoclip. Juf Petra heeft meerdere keren gebeld wanneer deze op de site zou komen en de ene keer was de kleur niet goed en de andere keer werden alle ideeën weer omgegooid. Kortom, ze zijn er nog steeds mee bezig, maar ze verzekerden ons dat het echt binnenkort te zien zal zijn op www.kosmopolis.nl, dus hou het in de gaten!!

* Inloopochtend groepen 5 t/m 8

Op maandag 16 februari mag u een kijkje komen nemen in de groep van uw kind, en wel tussen 8.30 en 9 uur. 

* Openbare lessen

Het is nog niet zover maar alvast voor in de agenda’s!

Dinsdag 3 maart afsluiting ‘trommel op rommel’ voor ouders en belangstellingen van de groepen 1/2 tijdens de lestijden van de kinderen, in het speellokaal. Zie de aankondiging bij de klaslokalen.

Dinsdag 10 maart openbare dansles voor groep 4b van 8.30 tot 9.15 uur en groep 4a van 9.15 tot 10.00 uur, in het speellokaal van de dependance.
Op donderdag 12 maart openbare dansles voor groep 3b van 13.15 tot 14.00 uur en groep 3a van 14.15 tot 15.00 uur, in het speellokaal van de dependance.
Op *woensdag 11 maart *is er een kleine dansvoorstelling van groep 6. De kinderen nemen het publiek mee naar de Romeinse tijd. De ouders en belangstellenden van 6a zijn van harte welkom van 8.30 tot 9.30 uur en van 6b van 9.30 tot 10.30 uur, in het speellokaal.

Wat geweest is

* Voorstellingen van Munganga

*Verslag groepen 1/2 *

Maandag 2 februari vertrokken de kleuters met twee bussen richting jeugdtheater De Krakeling. Gelukkig waren de overblijfjuffen zo lief geweest om voor één keer een half uur eerder te komen. Zo kon iedereen zijn lunch rustig eten en ook nog even buitenspelen voor vertrek. Met zijn allen in de rij lopend naar de bussen kwam het “schoolreisgevoel” al aardig opzetten! In de bus werd rap het “we zijn er bijna” ingezet.
Bij aankomst was er een lichte teleurstelling dat de Koekjesbrug bij De Krakeling niet van koekjes gemaakt was. Maar dat mocht de pret verder niet drukken. Eenmaal binnen in de foyer zagen we allemaal mooie poppen, gebruikt door Teatro Munganga in eerdere voorstellingen. Na, voor een enkeling, nog een kort bezoekje aan de toiletten mochten we de zaal binnen. Daar stond ons een swingende voorstelling te wachten: Bichos do Brasil (dieren uit Brazilië). De dansers namen ons met hun dierenpoppen mee op reis naar de Braziliaanse regenwouden. Daar zagen wij reuzenkippen die hun eieren legden tussen tijgers, slangen en andere oerwoud-bewoners. Maar ook een hongerige krokodil die een list moest verzinnen om aan eten te komen…
Kortom, de kleuters en hun begeleiders hebben een warme theater ervaring achter de rug op een koude maandagmiddag in februari!
Juf Agnes

Verslag groepen 3
Vorige week woensdag bezochten de groepen 3a en 3b de voorstelling “Mamma Pia” in de Krakeling. In de klas hebben de kinderen lessen gehad over de voorstelling: Hoe zal Mama Pia eruit zien? Ook hebben zij prachtige tekeningen gemaakt. Iemand van de theatergroep Munganga kwam vertellen over de voorstelling. De reis met het openbaar vervoer verliep vlot, ook dankzij de hulpouders. In de Krakeling keken de kinderen hun ogen uit en de voorstelling was geweldig!
Juf Jeanet

Juf Petra schrijft…..

Groep 3 naar Mama Pia

Hoe ziet deze vrouw eruit was de vraag voor de kinderen iets gezien en gehoord hadden. Daar zijn hele mooie fantasievolle tekeningen uit gekomen.
Toen ze eenmaal naar de voorstelling in de Krakeling waren geweest was het voor de één precies zoals ze gedacht hadden en voor de andere een heel ander iemand. Grappig hoe je je eigen voorstelling van iets kunt hebben!

Groep 4 en 5 naar Mimo

Een hoofd vol herinneringen, dat had dit personage in Mimo, een mooie beeldende voorstelling. Hoe de kinderen zich deze voorstelling zullen herinneren, kunt u hieronder lezen en in de kunstmap zien. In de groepen 4 hebben de kinderen hun herinneringen in een kijkdoos gestopt.

Verslag groep 5

We gingen 3 februari naar een voorstelling in de Krakeling. De theatergroep heette Munganga. Het ging over Mimo. Onze klas vond de voorstelling heel leuk en er was een stukje met bloed en dat was eng. Mimo heeft heel veel herinneringen, daarom heeft hij een supergroot hoofd. Het hoofd van Mimo werd steeds kleiner tot hij het kleinst was. Mimo had ook een hond die was ook erg bang.
Stijn en Pelle groep 5

Bloeiend

Afgelopen dinsdag is groep 8 naar de musical ‘Bloeiend’ van het Spinoza Lyceum geweest.
Dit was super. Het stuk is gebaseerd op the rocky horror show en was ook soms echt ‘wreed’. Wat een talent hebben de kinderen gezien. Vooral de vleesetende plant had een geweldige stem en de andere leerlingen speelden, dansten en zongen hartstikke goed of hadden het prachtige decor, licht en geluid verzorgd. Wie weet zien we over een paar jaar leerlingen van groep 8 zelf in zo’n prachtige voorstelling staan!!

Het stripverhalenmuseum in groep 4a

Dinsdag 3 februari was onze klas een museum vol met stripverhalen. Onze klas was gezellig en leuk met heel veel strips om te lezen en je kon ook zelf strips maken. Heel veel fantasie en pret en familie kwam kijken. Er waren grappige strips en griezelige strips.
Kaitlin groep 4a

De Brede School

Afgelopen donderdag hebben de teams van de Willem van Boeijen en de Notenkraker elkaar ontmoet bij de nieuwbouw van de Brede School. Een gek idee om te weten dat over een jaar de twee scholen daar volop in bedrijf zullen zijn. Later was er in Cascade een presentatie en uitleg over de nieuwbouw en konden de twee teams nader kennismaken.

Nieuws van de Oudercommissie

Kleuterpreview in koffiehoek

Morgen, vrijdag 13 februari is er in de koffiehoek van 8.30 tot 9.00 een kijkje vooraf van het kleuterproject “trommel met rommel!”
Juf Agnes heeft alvast een aantal opnames gemaakt van de trommellessen. Komt allen kijken en een kopje koffie halen.

Lentekriebels

Voorzichtig komen de eerste zonnestralen door onze Hollandse grijze luchten. Hoera!
De oudercommissie/inrichtingscommissie is druk bezig een lente knutsel- en versiermiddag te organiseren om de trappen en hallen weer een vrolijke tint te geven. Je hoort van ons.
Ben je zo enthousiast dat je thuis alvast bloemen en vlinders wilt maken hou je niet in en geef ze af bij Gabi.

Oc en mr bij elkaar gezeten

Afgelopen donderdag hebben MR en OC nader kennis met elkaar gemaakt. We kregen de kans alvast een blik op de nieuwbouw te werpen en kregen informatie over de “Brede School” Natuurlijk kwam ook de verhuizing ter sprake. Onder het motto: ’ je kan niet vroeg genoeg en feestelijk beginnen’ hebben we de verhuizing al omgedoopt tot “het verhuisfeest”.

De oudercommissie

“de oudercommissie blijft bezig”

oc@bsdenotenkraker.nl

De Vreedzame School 

De gouden sleutel en steen

Elke ochtend verstopt de meester de gouden sleutel in een la van een leerling. Degene die de gouden sleutel heeft mag de hele dag opstekers geven en zeggen wie de hele dag de steen op zijn of haar tafel mag houden. Dat is de gouden sleutel en steen!
Mara groep 5

Bestellen software

Op de Notenkraker wordt rekenen en taal geoefend met de software van AmbraSoft. U kunt ook thuis extra met deze software oefenen, met het Familiepakket 0809. Het pakket kost 
€ 22,50. Met de onderstaande bestelcode kunt u dit pakket via www.bestel.ambrasoft.nl bestellen. De bestelcode is 33911932.
Het bestelde pakket wordt binnen enkele werkdagen thuisbezorgd. Via de meegeleverde factuur kunt u dan betalen.

Tips van de week

Sport- en funtoer

Op 24, 25, 26 en 27 februari organiseert de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling i.s.m. stadsdeel Centrum een Sport- en funtoer in Sporthal Oostenburg, Oostenburgergracht 152, te bereiken met bus 22 en 43 en tram 10. Dit sport- en spelproject is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De toegang is gratis en de hal is open van 12.00 – 16.00 uur. Voor verdere informatie: www.sport.amsterdam.nl of telefoon 023-5327044

Nemo

Het wetenschapsmuseum Nemo is na een opknapbeurt weer helemaal klaar voor de voorjaarsvakantie. Nemo pakt de komende weken extra uit met o.m. de reizende tentoonstelling Bliep Bliep!, theatervoorstellingen, workshops en demonstraties. 
Info: www.e-nemo.nl/

Op naar het verleden

Elke tweede zondag van de maand zijn in het Allard Pierson Museum activiteiten en interactieve rondleidingen voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Op zondag 8 maart laten Cleopatra of Helena je de Oudheid eens op een andere manier beleven. Deze twee prinsessen nemen je mee op een bijzondere tocht door het ouder Egypte, Griekenland en het Romeinse Rijk. Ze laten je het leven van toen voelen, ruiken, horen, zien en proeven. Denk jij dat de wereld toen hetzelfde was als nu?
Info: www.allardpiersonsmuseum.nl

Because I’m a girl

Op zaterdag 14 maart a.s. om 14.00 uur wordt op de Jaap Eden baan in een recordpoging geprobeerd het langste lint van meisjes/vrouwen op de schaatsbaan te maken. Hiermee wordt op een ludieke manier aandacht gevraagd voor de positie van meisjes in ontwikkelingslanden.
De bijdrage voor dit evenement is € 5 p.p. (iets minder dan de normale toegangsprijs) en inclusief een Because I am a Girl pet die tijdens het schaatsen gedragen wordt. De bijdrage gaat naar het meisjesfonds van Plan Nederland.
Inschrijven: r.luft@upcmail.nl

Nieuwskraker 13 verschijnt op donderdag 12 maart 2009.


Lees verder

Nieuwskraker 11

Om niet te vergeten

LET OP!!!

Vrije dagen gr. 1 t/m 8

Voorafgaand aan de krokusvakantie van 23 t/m 27 februari zijn de groepen 1 t/m 8 op donderdag 19 en vrijdag 20 februari vrij.

Wat komen gaat

* Voorstellingen van Munganga

Zoals in de vorige Nieuwskraker al gemeld is, gaan er groepen naar de Krakeling. Op 2 februari gaan de groepen 1/2 naar de voorstelling Bichos do Brasil, op 3 februari gaan de groepen 3 naar de voorstelling Mamma Pia en op 4 februari gaan de groepen 4 en 5 naar de voorstelling Mimo.

Via de eigen groep krijgen de kinderen nog nadere informatie.

De kinderen van groep 1 t/m 5 hebben deze week bezoek gekregen van de theatermakers van Munganga . Zij vertelden iets over het bezoek aan een theater en verklapten al een klein beetje waar hun voorstellingen in de Krakeling over gaan. Bijv. Bichos voor groep 1/2 over dieren in het oerwoud, misschien heeft u deze al gezien op de prachtige posters. Groep 3 over Mama Pia, een bijzondere mevrouw die niet weet hoe ze vriendschap moet sluiten. En groep 4 en 5 over de herinneringen in het grote hoofd van Mimo. Welke herinneringen de kinderen zelf hebben, zult u vast later horen/lezen. Iedereen veel plezier bij het theaterbezoek aankomende week!!!!

* CITO groep 8

Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag wordt de CITO toets groep 8 afgenomen. Wij wensen alle kinderen heel veel succes!

* Inloopochtend groepen 5 t/m 8

Op maandag 16 februari mag u een kijkje komen nemen in de groep van uw kind, en wel tussen 8.30 en 9 uur. 

Het LEF project

Afgelopen zaterdag was de open dag van Lef. Deze is zeer goed bezocht en groep 7 van de Notenkraker was zeer ruim vertegenwoordigd. De belangstellenden konden kijken naar 2 danslessen en een spelles en mochten proberen om mee te zingen met het tongbrekende Pieperlied (geïnspireerd op de aardappeleters van Van Gogh) Het thema van Lef is dit jaar ‘de schilderijententoonstelling’ en de voorstellingen zijn op 18 en 19 mei in de Meervaart.
Groep 7 staat op 18 mei op de planken en zal de aankomende tijd stevig repeteren om zich hier te presenteren!!

Bericht van de Oudercommissie

Het plein is geveegd, hiep hiep hoera! De gangen blijven gelijk een stuk schoner. Alle enthousiaste veegvaders en moeders hulde en bedankt.

“De oudercommissie blijft bezig !!”

Ruik je het voorjaar ??? De eerste sneeuwklok is nog niet gesignaleerd of in de vensterbanken van de trapportalen staan de krokussen en narcissen op punt van bloeien.
We willen graag de lente nu alvast verwelkomen, dus zet er gerust een hyacint of andere lentebode bij. Wil je je lentekriebels nog meer de ruimte geven en leuke, kleurrijke voorjaarsdecoraties maken, bloemen of vlinders?
Lever deze dan in bij Gabi Jonker. Ook goeie ideeën en mooie lentefoto’s zijn welkom.

We zijn blij dat er verschillende vaders/moeders interesse tonen om mee te gaan doen in de oudercommissie. Welkom !!
Ook geïnteresseerd?? Mail ons of kom naar de “OuderKoffiehoek” op woensdag en vrijdagmorgen om half negen.

“De Oudercommissie Blijft Bezig”

Reacties: oc@bsdenotenkraker.nl

De Vreedzame School 

Wij zouden niet weten wat we moesten doen zonder de Vreedzame School. Anders zouden ruzies eeuwig duren. En onze klas zou in een soort oorlog zijn. We hebben ook goed leren relativeren. Relativeren is een moeilijk woord voor het wijzen op het betrekkelijke van iets. We leren ook elkaar te respecteren.
Rainer en Dimme groep 7

Misschien heb je er vast wel van gehoord; de voetbalcompetitie tussen de groepen 6, 7 en 8. Er zijn 6 teams gemaakt uit de verschillende groepen. Het doel hiervan is om ruzie te voorkomen en plezier te maken. De voetbalcompetitie is opgericht, omdat er altijd ruzie was wie er mocht voetballen op het voetbalveld. Eerst is er geprobeerd om dat op te lossen door afspraken te maken dat elke groep een dag mocht voetballen, maar helaas is dat mislukt. Daarom is er een voetbalcompetitie opgericht.
Terra en Merijn groep 8

BHV

In de komende periode zal er een calamiteiten/ontruimingsoefening op onze school gehouden worden. Het is belangrijk dat iedereen weet wat hij/zij in een eventueel noodgeval moet doen. Wij zullen dit t.z.t. uiteraard met de kinderen in de groepen voor- en nabespreken. 

De Nationale Voorlees-dagen 21 t/m 31 januari

In heel veel groepen wordt in het kader van de Nationale Voorlees-dagen door veel ouders ‘s morgens voorgelezen. Wij krijgen enthousiaste berichten. Het is/was een groot succes en misschien voor herhaling vatbaar!

* Bezoek Toon Tellegen

In het speellokaal was afgelopen dinsdagmiddag een speciale gast voor de groepen 5 t/m 7. De kinderboekenschrijver Toon Tellegen las voor uit eigen werk en beantwoordde wat vragen. Kijk voor een foto-impressie in het fotoalbum van de school.

Danique uit groep 5 schreef het volgende over dit bezoek:

Ik vond het heel leuk dat Toon Tellegen bij ons op school kwam. Hij had een paar boeken bij zich over dieren. Het was leuke kindertaal. Hij had ook een stukje voorgelezen. De kinderen moesten vragen op een papiertje bedenken. Toen we in het speellokaal waren, mochten de kinderen die vragen stellen. En op het einde kreeg Toon Tellegen een bos bloemen en een pen.

Oproep

De kleutergroepen zouden heel blij zijn met Barbiepoppen om in de bouwhoeken mee te spelen. Dus als u bij het opruimen Barbies tegenkomt waarmee uw kind niet meer speelt, dan mag u deze geven aan de kleuterbouw. Hartelijk dank!

Verkeersexamen gr. 7

Afgelopen maandag hebben de kinderen van groep 7 het theoretisch verkeersexamen gedaan. Wij feliciteren alle geslaagden! Geweldig!

Tip van de maand (herh.)

Gedurende de hele maand februari zal in opdracht van de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart aan de oostoever van de Sloterplas een kunststof schaatsbaan gerealiseerd worden. Van 30 januari tot 1 maart kunnen Amsterdammers er van 9.00 tot 21.00 uur voor alle schaatsvormen terecht. Het wordt in meerdere opzichten een uniek evenement: Het is de allergrootste kunststofbaan van Nederland. En het is de eerste keer dat de Sloterplas een dergelijk winterevenement biedt. Vanaf 16.00 uur is er voor iedereen de mogelijkheid om vrij te schaatsen, de entreekosten zijn laag en er zullen diverse activiteiten zijn. In combinatie met de prachtige omgeving van de Sloterplas staat het evenement garant voor ouderwets winterplezier.

Nieuwskraker 12 verschijnt op donderdag 12 februari 2009.

Team Notenkraker


Lees verder

Nieuwskraker 10

Een nieuw jaar

Het nieuwe jaar is al even onderweg, maar toch wil de redactie van de Nieuwskraker iedereen nog een heel fijn en plezierig jaar toewensen.

Een nieuwe conciërge

Wij zijn heel blij u te kunnen melden dat wij een nieuwe conciërge hebben en wel Jimmy van Ommeren. Hartelijk welkom op de Notenkraker en heel veel succes!

Te laat komen

Het is ons de laatste tijd opgevallen dat er weer veel te laat gekomen wordt.
We willen echt om half 9 de deuren dicht, zowel de voordeur als in de klas. Op deze manier kan er met rust begonnen worden met de lessen. Het is dan erg storend als er nog kinderen binnenkomen. Vervelend voor de groep, maar ook voor de leerling die te laat komt.
Ook voor onze jongste leerlingen is het belangrijk dat we op tijd en met z’n allen beginnen. Dus nogmaals: iedereen om half 9 in de klas en niet nog op de stoep. Zwaaien kan tot half 9, daarna gaan alle ouders uit de gangen om zo snel mogelijk rust in school te hebben. Op woensdag en vrijdagmorgen is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij de koffiehoek onder de trap.

Om niet te vergeten

Vrije dagen gr. 1 t/m 4

De eerstkomende vrije dagen voor de groepen 1 t/m 4 zijn op donderdag 22 en vrijdag 23 januari.

Wat geweest is

Inloopochtend onderbouw

Woensdag 14 januari hadden de onderbouwgroepen een inloopochtend. Van 8.30 – 9 uur konden ouders een kijkje komen nemen in de groep van hun kind. Er waren erg veel ouders en zowel ouders als leerkrachten waren erg enthousiast.

Nog een verslag van de Openbare les groepen 1/2

Op 10 december hebben we met een groep ouders genoten van de openbare dansles van juf Petra. De kinderen bewogen en dansten in het thema herfst-winter. Geweldig om te zien hoe ieder kind hier z’n eigen invulling aan geeft. Zo stampten ze in regenplassen en dansten ze in tweetallen op het lied “Samen met u onder de paraplu”. Als afsluiter werden ze allemaal een mooie dikke sneeuwpop. Na de welverdiende schouderklopjes volgde een daverend slotapplaus. Goed gedaan allemaal!
Namens Liesbeth (moeder van Mika 1/2 a) en Kim (moeder van Noa 1/2 a).

Bibliotheekbezoek gr. 4a

Waar kan ik welk boek vinden?

Groep 4a heeft op dinsdag 6 januari een bezoek gebracht aan de Bibliotheek:
Juf Gemma stond ons al op te wachten met een rugzak vol met boeken op haar rug.
Allerlei soorten boeken, de kinderen hebben geleerd hoe ze op de rug van het boek kunnen lezen welk type boek het is. Later kregen alle kinderen een eigen rugzak met een opdrachtenboekje. Het was een gezellige informatieve ochtend!
Juf Hanneke

Wat komen gaat

Voor in de agenda

2 febr. gaan de groepen 1/2 naar de voorstelling Bichos do Brasil
3 febr. gaan de groepen 3 naar de voorstelling Mamma Pia
4 febr. gaan de groepen 4 en 5 naar de voorstelling Mimo
Deze voorstellingen vinden plaats in jeugdtheater de Krakeling en worden allemaal gespeeld door theatergroep Munganga. In de volgende Nieuwskraker leest u meer hierover.

Het LEF project

De kinderen van groep 7 hebben Lef! Zij gaan meedansen in een voorstelling met ongeveer 150 andere kinderen uit heel Amsterdam. Het stuk is geïnspireerd op de schilderijententoonstelling van Moussorsky en vanaf deze week wordt er op school gerepeteerd voor hun eigen deel in de grote Lef voorstelling, waaraan overigens ook kinderen van groep 8 meedoen die hiervoor extra repeteren op de zaterdag.
De kinderen en ouders van groep 7 krijgen info mee over deze extra lessen.
Maar zet in ieder geval alvast in de agenda dat er 24 febr. een open dag is om te kijken naar de LEF lessen op zaterdag van 12.30 tot 14.00 op de Nieuwe Looiersgracht 11.

Folders naschoolse activiteiten

Vandaag krijgen de kinderen van groep 3 t/m 8 folders mee over allerlei naschoolse activiteiten. De aanmeldingsformulieren kunnen tot uiterlijk 29 januari op school bij de administratie worden ingeleverd.

Extra oproepen van Berkay en Leroy groep 7

*Technieklessen *
Een aantal jongens uit groep 7 heeft vorig jaar met heel veel plezier meegedaan aan de naschoolse technieklessen in Cascade. Een hele leuke leraar, die zelf uit de bouw komt, heeft allerlei projecten met deze jongens gedaan, bijv. fietsbanden plakken (die ze zelf eerst lek mochten prikken), lampjes verbinden en laten branden en uiteindelijk hebben ze samen een boot gebouwd, waarmee ze zelf samen met de leraar zijn gaan varen. Dat was heel spannend.
Dinsdag 3 februari gaan de technieklessen weer verder en er is nog plaats voor een aantal jongens of meisjes uit groep 7 en 8 die in techniek geïnteresseerd zijn.

Roefel je mee?
Doe mee aan de Roefeldag op 4 februari bij 12 bedrijven in de wijk! Dit voor kinderen tussen de 7 t/m 12 jaar die het leuk lijken om een middag rond te snuffelen en mee te helpen in bedrijven in de wijk.
De roefeldag is op 4 februari in buurtcentrum Cascade. Het begint om 13 uur en eindigt om 17 uur.
Kom je ook?
Voor meer info Buurtcentrum Cascade telefoon 6737766 of mail naar rosan.brunger@hva.nl . Inschrijving mogelijk t/m 30 januari.

Schooltuinen

Aanstaande vrijdag starten de (binnen) schooltuinlessen voor de groepen 6. Groep 6b start morgen en groep 6a heeft de eerste les volgende week vrijdag. Er zullen 3 binnenlessen zijn. Vanaf 3 april starten de buitenlessen. Wij wensen de kinderen en de begeleiders heel veel plezier en een goeie oogst!

Nieuws van de oudercommissie

VeegVaderhulp m/v gevraagd* uit onder- midden- en ook (!!) bovenbouw*.
*(veegmoeders natuurlijk ook welkom)
Heeft u het al gezien, de frisheid op school geroken? Afgelopen vrijdag heeft een fantastische groep ouders (lees: plm. 11 moeders en 1 vader) hard geboend en gesopt om de school ‘tintelfris’ te laten schitteren en ruiken in ‘t nieuw jaar. En dat is gelukt! Uit verschillende lokalen kwamen leerkrachten met een blij gezicht op ons af en dat is een van onze doelen. Juf blij, meester blij, kind blij, wij blij !!!!!
En of de schoonmaakbrigade ook bij juffen thuis komt?. Helaas nee, …. …………maar hoezo ??? Is dat zó nodig dan ??? Hoewel er wel ideeën ontstonden om met elkaar ook bij elkaar schoon te gaan maken. ‘t Was ook weer bijzonder gezellig. Alle ouders heel veel dank !!!

Wie we die ochtend gemist hebben zijn al die liefhebbende vaders!!!
Daarom organiseren wij speciaal ook voor ‘onze’ vaders m/v* (met zoon of dochter??), een extra tintelfrisse zaterdagochtend.
Nu de binnenboel gedaan is willen we graag de buitenboel aanpakken en het plein eens flink aanvegen. En wel op:
*ZATERDAG 17 JANUARI A.S. VAN 10.00 TOT 11.30 UUR.
KOMT ALLEN !!!!!*
Neem bezem, en/of schep (“blik”, stevige “ouwe” emmer, kruiwagen (!!) ) mee. Zand weer in de zandbak, plein weer geveegd en de gangen blijven weer schoon. 400!! Voetjes lopen 2 x daags , vooral op vochtige dagen, het zand van het plein de gangen en lokalen in, tot op de tweede etage!!! Door het plein schoon te vegen zorgen we ervoor dat onze kinderen, zowel binnen als buiten, weer lekker in een ‘tintelfrisse’ omgeving kunnen spelen en leren.
GRAAG TOT A.S.ZATERDAGOCHTEND 10.00 UUR
* p.s. ook moeders met bezem of appeltaart zijn van harte welkom!

“De Oudercommissie blijft bezig”

De Oudercommissie
oc@bsdenotenkraker.nl

MR

Vanavond vergadert de MedezeggenschapsRaad om 19.30 uur in de personeelskamer van de school. Op de agenda staat uiteraard de stand van zaken rond de Brede School maar ook zullen we het hebben over het rapport dat de Onderwijsinspectie schreef n.a.v. het bezoeken van onze school en de op handen zijnde nieuwe schoolgids.
Verder ook een aantal hele praktische punten waaronder het beleid dat onze school voert t.a.v meegebrachte etenswaren tijdens het 10 uurtje en de problemen die voor veel ouders ontstaan door de vrije donder- en vrijdagen in groep 1 t/m 4.
De volledige agenda vindt u op de MR pagina van onze website: www.bsdenotenkraker.nl
Bent u geïnteresseerd in zaken die de Medezeggenschapsraad bespreekt, schuif dan vanavond aan!

De Vreedzame School 

De Vreedzame School is erg leuk en leerzaam en je leert er veel van. Je leert minder ruzie te maken en je leert je te beheersen en je eigen fouten weer recht te zetten. Voor de mediatoren krijg je dan ook meer respect. Maar niet alleen voor hen maar ook voor de leraren en juffen. Zo krijg je respect voor anderen en jezelf. Je leert van je fouten, maar fouten maken is niet erg. Je leert er juist van en dat is goed. De Vreedzame School leert je ook om je agressie te beheersen en de mediatoren zijn er om de ruzies die je maakt, te helpen oplossen.
Amandine en Deneisha uit groep 7

Schooltandarts

De schooltandarts, dhr. de Groot komt niet meer op school voor controle, zoals u waarschijnlijk weet. Net als de behandelingen vinden de controles plaats bij het Bureau Jeugdtandverzorging in de Marius Bauerstraat 30, telefoon 020 6166332. Inschrijfkaarten zijn te verkrijgen bij de administratie.

Inschrijven jongere broertjes/zusjes

Jongere broertjes/zusjes van onze leerlingen hebben met voorrang een plek op de Notenkraker, maar denkt u er wel aan dat deze broertjes/zusjes ook aangemeld moeten worden om zeker te zijn van een plek! U kunt uw jongere kind inschrijven zodra hij/zij twee jaar is.

Gevonden voorwerpen

Mocht u kleding of i.d. van uw kind(eren) kwijt zijn, dan adviseren wij u met klem te kijken in het gele kastje in de gang bij de hoofdingang. Het kastje zit weer boordevol!

Tip van de week (maand)

Gedurende de hele maand februari zal in opdracht van de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart aan de oostoever van de Sloterplas een kunststof schaatsbaan gerealiseerd worden. Van 30 januari tot 1 maart kunnen Amsterdammers er van 9.00 tot 21.00 uur voor alle schaatsvormen terecht. Het wordt in meerdere opzichten een uniek evenement: Het is de allergrootste kunststofbaan van Nederland. En het is de eerste keer dat de Sloterplas een dergelijk winterevenement biedt. Vanaf 16.00 uur is er voor iedereen de mogelijkheid om vrij te schaatsen, de entreekosten zijn laag en er zullen diverse activiteiten zijn. In combinatie met de prachtige omgeving van de Sloterplas staat het evenement garant voor ouderwets winterplezier.


Nieuwskraker 11 verschijnt op donderdag 29 januari 2009.


Lees verder

Nieuwskraker 9

Kerstvakantie

Wij wensen iedereen een heerlijke vakantie en natuurlijk voor het nieuwe jaar heel veel geluk en gezondheid. Doe voorzichtig met vuurwerk!
Wij hopen iedereen weer uitgerust op school te zien op maandag 5 januari 2009.

En als een goed voornemen voor het nieuwe jaar vragen wij u dringend om uw kind(eren) op tijd op school te brengen. De school gaat open om 08.20 uur en begint om 08.30 uur.

Om niet te vergeten

Donderdag 18 december kerstetentje

Vandaag van 17.30 – 19 uur zijn alle klassen omgetoverd tot Notenkrakerrestaurants.
Zoals al eerder gemeld, mogen de door u klaargemaakte heerlijkheden vandaag vanaf 17.15 uur naar de klas gebracht worden. Ook even ter herinnering: wilt u ook opscheplepels meenemen indien nodig? Ook nog het verzoek om alle borden, schalen, lepels, enz. van naam te voorzien!
Wij wensen iedereen een heel gezellige avond!

Schooltijden donderdag 18 en vrijdag 19 december

Zowel op donderdag 18 als op vrijdag 19 december zijn alle groepen vanaf 12 uur vrij. Op vrijdag begint de kerstvakantie om 12 uur.

Wat geweest is

Afsluiting drama groep 7

Het thema van de voorstelling was “de overwintering op Nova Zembla”. Er waren 5 kinderen die allen een gedeelte van het verhaal vertelden en de rest van de klas mocht dit uitbeelden. Ze hebben het allemaal heel erg goed gedaan. Ook moesten de kinderen per koppel nog een verhaal afmaken en uitbeelden, wat met veel creativiteit en fantasie gebeurde. Wij (de ouders) hebben er erg van genoten. Dank jullie wel!
Caroline van der Vlugt (moeder van Ramon)

Openbare les groepen 1/2

“ Dans, dans, dans met me mee!’
Dat hoef je niet twee keer te zeggen. Op woensdag gingen de voetjes van de vloer bij de openbare kleuterdansles. Zowel de ouders als de kinderen waren aan het genieten.
De leerlingen bewogen van top tot teen, draaiden met de heupen, dansten samen onder de paraplu, dwarrelden als herfstbladeren en stampten in de plassen. Als afsluiting lieten de kinderen het nog sneeuwen en nu maar hopen op een ‘witte kerst!’
Alle kinderen en juf Petra: Dank jullie wel! Jullie hebben het goed gedaan!!!

Openbare bevo/dansles groepen 3

Vandaag waren de openbare lessen van bevo en dans voor de groepen 3. De ouders hebben zelf mee kunnen doen aan de bevoles en de kinderen konden hen daar goed bij adviseren. En na een heerlijk kopje koffie in de koffiehoek begaf iedereen zich naar de dependance waar de kinderen de ouders hun danskunsten konden laten zien. Of de ouders ook nog gingen swingen hoort u later!

Het LEF project

Afgelopen zaterdag kreeg een aantal kinderen van groep 8 die nu voor het tweede jaar meedoen aan de extra repetities van het Lef project wel een hele speciale gastles en wel van Gianni, één van de dansers van ‘So you think you can dance’. Nou dansen, dat kon hij zeker en hij zag ook veel talent bij de leerlingen. Na een coole danscombinatie en een echte battle gaf hij ze nog wat goede tips mee.

Wat komen gaat

Vrije dagen gr. 1 t/m 4

De eerstkomende vrije dagen voor de groepen 1 t/m 4 zijn op donderdag 22 en vrijdag 23 januari.

Nieuws van de oudercommissie

Glühwein en Warme Apfelsaft

Vanavond is er voor de kinderen een gezellig samenzijn met een heerlijk kerstdiner.
Ook aan de ouders hebben wij gedacht!
Vanavond is er voor alle ouders de laatste drie kwartier van het kerstdiner, van 18.15 – 19.00 uur voor de school lekkere warme Glühwein en warme Apfelsaft met een kerstkransje.
Komt allen!

Nog effe…

Vrijdagochtend gaan we alle kerstspullen uit de trappen en hallen weer opruimen. Kom, na een kopje koffie uit de koffiehoek, een handje helpen. Met elkaar is het zo gebeurd
en is het voor alle ouders ook tijd voor een lekkere kerstvakantie.

Fijne oliebollentijd en tot volgend jaar!
De oudercommissie

De Vreedzame School 

In de volgende Nieuwskraker leest u weer berichten over het verloop van de Vreedzame School. 

Een nieuwe conciërge

Zoals al in de vorige Nieuwskraker is gemeld, neemt onze conciërge Larby afscheid van de Notenkraker. Wij zijn druk bezig vervanging te vinden voor Larby. Wij houden u op de hoogte.

Tips van de week

* Schaatsen op de Jaap Edenbaan

In de kerstvakantie, maar ook op 1ste, 2de kerstdag en Nieuwjaarsdag is de Jaap Edenbaan geopend en kan er geschaatst worden.
Info: www.jaapeden.nl.. 
Ook elders in de stad kan er geschaatst worden: op het Leidseplein en op het Museumplein.
Info: www.centrum.amsterdam.nl

* Stralen met Kerst

Het Bijbels Museum wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een sfeervol kersttoneel met een prachtige kerststal. Er kan gezongen worden en het jaarlijkse kerstconcert is er weer: een stralend kerstfeest voor jong en oud!
Info: www.bijbelsmuseum.nl of telefoon 020-6242436.

* Wakker Worden Kinderlezingen

Niet speciaal voor de kerstvakantie is de volgende aankondiging dat er iedere maand in 2009 (behalve in juli en augustus) op zondagochtend van 11 – 12 uur een kinderlezing is in NEMO met verschillende onderwerpen. De eerste lezing is op 18 januari 2009 en heet “Waarom draait de aarde rond?” De entree is € 2,50. Aanmelden op www.kinderlezingen.nl .
Natuurlijk is een bezoek aan Nemo in de kerstvakantie altijd een aanrader.
Info: www.e-nemo.nl

Nieuwskraker 10 verschijnt op donderdag 15 januari 2009.


Lees verder

Nieuwskraker 8

Afscheid Meester Larby

Na de kerstvakantie zullen we een vertrouwd gezicht moeten gaan missen. Meester Larby gaat ons namelijk verlaten. Na de kerstvakantie gaat hij ergens anders werken. Wij danken Larby heel hartelijk voor zijn inzet en wensen hem veel succes in zijn nieuwe werkkring.

Om niet te vergeten

Donderdag 18 december kerstetentje

Op donderdag 18 december wordt weer het traditionele kerstetentje georganiseerd. Bij de klassendeur van de groepen hangt een lijst waarop kan worden ingevuld welke heerlijkheden er gemaakt zullen worden. Als u nog niets hebt ingevuld, dan nodigen wij u uit dit alsnog te doen.
Op dinsdag 16 december kunnen alle kinderen een bord, soepkom en bestek meenemen, alles voorzien van naam.
Het door u klaargemaakte eten mag op donderdag 18 december vanaf 17.15 uur gebracht worden. Wilt u ook opscheplepels meenemen indien nodig? Ook nog het verzoek om deze borden, schalen, lepels, enz. van naam te voorzien!
De tijden van het kerstetentje zijn van 17.30 – 19 uur. Wij verwachten iedereen op zijn “kerstbest” in de klassen te zien.

Schooltijden donderdag 18 en vrijdag 19 december

Zowel op donderdag 18 als op vrijdag 19 december zijn alle groepen vanaf 12 uur vrij. Op vrijdag begint de kerstvakantie om 12 uur.

Wat komen gaat

Afsluiting drama groep 7

Ter herinnering vermelden wij nog dat op dinsdag 16 december de afsluiting van de dramalessen van groep 7 is, en wel van 11 – 12 uur in de dependance.

Openbare les groepen 1/2

Ook in deze Nieuwskraker nog even de vermelding dat op woensdag 17 december er in het speellokaal openbare danslessen voor de groepen 1/2 zijn. De tijden zijn: 1/2 c tussen 8.30 en 9.20, 1/2 d tussen 9.20 en 10.05, 1/2 b tussen 10.05 en 10.50, 1/2 a tussen 11.00 en 11.45 en 1/2 e tussen 11.45 en 12.25. Hopelijk is iedereen weer van de partij!

Openbare bevo/dansles groepen 3

Tevens nog de uitnodiging van juf Marjon en juf Petra om op donderdag 18 december de gecombineerde openbare bevo en danslessen van groep 3a en 3b te komen zien, voor groep 3b van 8.30 tot 9.30 uur en na het koffie drinken naar de dependance van 10.15 tot 11.00 uur. Voor groep 3a is het programma van 9.30 tot 10.30 uur kijken bij de bevoles, koffie en om 11.05 tot 11.50 uur op de dependance.

Wat geweest is

Herfstspeurtocht groep 3b

Vorige week maandag is groep 3b naar het Amsterdamse Bos geweest voor een herfstspeurtocht. Het was koud maar zonnig weer, gelukkig! Na een goede busrit kwamen we aan in het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos. Daar kreeg elk groepje een tas met spullen mee en kon de tocht beginnen. We hebben herfstbladeren gezocht en vergeleken, daarna moesten we verschillende soorten paddestoelen zoeken en tekenen. Ook moesten we op zoek naar kleine diertjes die in het bos leven, deze bekeken we onder een microscoop. Verder hebben we nog allerlei eten gezocht en bekeken dat dieren in het bos (vogels, eekhoorns etc.) eten, zoals besjes en nootjes.
Tenslotte terug naar het bezoekerscentrum waar we nog even hebben gespeeld, lekker wat gedronken en gegeten en daarna was het alweer tijd voor de terugreis. In de bus aten we nog een snoepje en zongen we alle Sinterklaasliedjes die we hebben geleerd! Dank aan de ouders die mee zijn geweest. Het was een geweldige middag!
Juf Miriam, groep 3b.

Nieuws van de oudercommissie

Sint eruit en kerst erin

Wat was het de afgelopen weken een topdrukte. We hebben samen met andere ouders hard gewerkt om de Sint feestelijk te verwelkomen, vervolgens een goede reis naar Spanje te wensen en de kerst met haar bomen, ballen, bellen en sneeuw heerlijk binnen te laten komen.
Overal in de gangen en hallen zit de kerstsfeer er goed in.
Hulpouders, onze hartelijke dank!!!

Koffiegeuren

Op woensdag en vrijdagochtend kan het zijn dat de geur van koffie je tegemoetkomt.
De koffiehoek voor ouders begint bekendheid te krijgen en langzaam maar zeker halen steeds meer ouders even een bakje koffie. Het is leuk om eens een praatje te maken met ouders die je anders niet tegen zou komen. 
De hoek wordt steeds gezelliger door alle meegebrachte ‘potten en pannen’ van een ieder.
Kom ook eens langs op woensdag en vrijdagochtend van 8.30 – 9.00 uur.

Enthousiast

Wil je je ook inzetten voor een leuke basisschooltijd van je kind?
Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe, enthousiaste oudercommissieleden.
Meer weten , mail ons of spreek ons aan.
oc@bsdenotenkraker.nl

De oudercommissie

Dank aan de Oudercommissie en alle anderen

In deze tijd is een extra bedankje op zijn plaats namens het hele team!

De Vreedzame School 

De vreedzame school heeft ons geholpen om conflicten op te lossen. Ook zijn er mediatoren gekomen, zij helpen met conflicten op te lossen. We zijn pas geleden ook een discussie begonnen maar dat liep uit de hand. En toen zijn we nog een keer een soort discussie begonnen. We hebben ook de opstekerkring aan het einde van de dag. De hele dag staat een vak op het bord en daar kunnen we onze naam in zetten. Dan mag iemand die goed gewerkt heeft de opstekerkring leiden, die gaat dan voor het bord staan en noemt de namen die op het bord staan. Die kinderen mogen dan opstaan en opsteker geven.
We hebben ook de gouden steen, die is ook aan het eind van de dag. Iemand houdt de gouden steen bij zich en die moet opstekers geven en aan het eind van de dag moet de klas zeggen wie de opstekers heeft gegeven.
Rainer en Dimme, groep 7

Mededeling BHV (bedrijfshulpverleners)

Zoals u mogelijk al heeft gemerkt tijdens de Sinterklaasversiering en nu de Kerstversiering zijn er aanpassingen gedaan in de uitvoering van de versieringen.
Dit komt voort uit door de brandweer opgestelde regels wat betreft de materialen die gebruikt mogen worden bij de versiering van de school. Maar ook plekken waar deze mag worden aangebracht. Zo mogen er geen “objecten” worden geplaatst of opgehangen in de gangen, trappenhuizen en bij de uitgangen (vluchtroutes bij calamiteiten). En er mogen geen gordijnen of andere zaken opgehangen worden als deze niet zijn geïmpregneerd!

Onze BHV’ ers hebben hier op korte termijn zo goed mogelijke aanwijzingen over gegeven en zullen de komende periode zich verder informeren en iedereen adviseren voor volgende versieringen!
Natuurlijk zullen wij proberen de school ook voortaan een zo vrolijk en “warm” mogelijke aankleding te geven, maar uit veiligheid voor iedereen moet er uiteraard zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de regels!

Foto’s voor de schoolgids

Er zijn in school foto’s gemaakt t.b.v. de nieuwe schoolgids. Als er ouders zijn die bezwaar hebben tegen plaatsing van foto’s waarop mogelijk hun kind(eren) staat(n), wilt u dit dan voor de kerstvakantie bij de directeur of de administratie melden.

Tip van de week

Winterverhalen

De Hortus Botanicus met kinderen bezoeken is al een goed idee, maar tot en met januari is er een extra reden dat te doen. In de Palmenkas worden elke woensdag- en zaterdagmiddag winterverhalen verteld voor kinderen vanaf 4 jaar.
Info: www.dehortus.nl . 

Nieuwskraker 9 verschijnt donderdag 18 december.


Lees verder

Nieuwskraker 7

Juf Nel bedankt

Dag lieve “oude” en nieuwe peuters!
Wat een verrassing was dat voor mij toen ik dat prachtige boek kreeg met die mooie tekeningen en die lieve woorden. Dat deed het hart van deze peuterjuf na al die jaren erg goed. Al 25 jaar zie ik van die prachtkinderen voorbij komen, jullie bleven 1,5 jaar en we deden en maakten mooie dingen. Er waren heel veel boefjes, prinsesjes, danseressen, Bob de Bouwers, ridders en prachtige verhalenvertellers bij. Er waren ook verdrietige momenten die ik nooit meer zal vergeten, maar gelukkig ook veel blije dingen. Voor mij is het fantastisch om zo met jullie mee te groeien, want ik zie jullie vaak in de dependance, ongelooflijk die groters en volgens mij nog steeds zo aardig. En dan die kleine koppies die net vertrokken zijn bij de speelzaal en zich al zo groot moeten voelen. Ook die hebben prachtige tekeningen gemaakt en kleurplaten gekleurd. Het mooie boek ligt te pronken in huis. Ik heb mooie herinneringen aan jullie, wie weet kunnen we nog eens thee met koekjes samen drinken en eten. Als we weer pepernoten gaan bakken, zal ik aan jullie denken, want dat was altijd heel gezellig. Ook hebben vele meisjes en jongens met een rode kaboutermuts op kastanjes lopen rapen op de begraafplaats “’Huis de Vraag” aan de Rijnsburgstraat. Het is teveel om op te noemen en het gaat maar door, want iemand schreef dat ik nog maar lang peuterjuf moest blijven, dan kon ik nog veel kinderen gelukkig maken, héél lief om dat te zeggen en ik zal mijn best blijven doen. De wereld om ons heen verandert wel een beetje, maar als jullie zo enthousiast blijven als nu, dan komt het helemaal goed.
Hartstikke bedankt en een dikke zoen van juf Nel 

Wat komen gaat

Openbare les groepen 4

Op dinsdagochtend 2 december zal er in de dependance een openbare les zijn voor de groepen 4. De les heeft als thema Sint (combinatie muziek/drama) en wordt gegeven door juf Mabel en juf Annet. De tijden zijn als volgt:

 • Gr. 4a (juf Hanneke) 9.15 - 10 uur
 • Gr. 4b (juf Annet) 10.15 – 11 uur

Afsluiting drama groep 7

Op dinsdag 16 december is de afsluiting van de dramalessen van groep 7, en wel van 11 – 12 uur in de dependance.

Presentatie muziek gr. 5

Op vrijdag 28 november is er een presentatie van de muzieklessen van groep 5. Juf Annet laat horen waar de kinderen afgelopen weken aan gewerkt hebben. Deze presentatie vindt plaats in de dependance van 11.00 tot 11.45 uur. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!!!

Openbare les groepen 1/2

Op woensdag 17 december zijn er in het speellokaal openbare danslessen voor de groepen 1/2. De tijden zijn: 1/2 c tussen 8.30 en 9.20, 1/2 d tussen 9.20 en 10.05, 1/2 b tussen 10.05 en 10.50, 1/2 a tussen 11.00 en 11.45 en 1/2 e tussen 11.45 en 12.25. (Hou de info bij het klaslokaal in de gaten!) Hopelijk is iedereen weer van de partij!

Openbare bevo/dansles groepen 3

Hierbij nodigen juf Marjon en juf Petra de ouders en belangstellenden van groep 3a en b uit voor de gecombineerde openbare bevo en danslessen op donderdag 18 december.
Deze ochtend zijn de ouders van 3b als eerste welkom om aan te schuiven bij de bevoles van 8.30 tot 9.30 uur. Daarna kunnen ze een heerlijk kopje koffie drinken in de koffiehoek op school en vervolgens naar de dependance verplaatsen om van 10.15 tot 11.00 uur naar een openbare dansles te gaan kijken. Voor de belangstellenden van 3a is het programma van 9.30 tot 10.30 uur aanschuiven bij de bevoles, koffie en om 11.05 tot 11.50 uur de openbare dansles in de dependance.
Leuk als u de kunsten van uw kind komt bewonderen!

Vrije dagen

Op woensdag 26 november is de school gesloten in verband met een studiedag voor het hele team.

Op donderdag 27 en vrijdag 28 november hebben de kinderen van de groepen 1 t/m 4 hun vrije dagen.

Wat geweest is

Afsluiting koorlessen groepen 1/2

Waar kabouters groot in kunnen zijn!
Op maandag 10 november zat ik in het publiek bij het kleuterkoor.
Na uitgebreid gezwaaid te hebben naar papa’s, mama’s, oma’s, opa’s en anderen werd er gestart.
Vol enthousiasme, goed hoorbaar en trots werden de liedjes gezongen. Nieuwe liedjes maar ook gouden ouden, hier en daar werd er zachtjes meegezongen.
Met een prachtig verlichte uitsmijter, was het concert helaas alweer voorbij. Een oorverdovend applaus en toen weer glimmend van trots naar de klas.
Alle kleuters maar zeker ook juf Jannie en juf Agnes: bedankt!!!! Het was prachtig!
Inge Kaczmarek

Dag van Respect


Donderdag 13 november kwam Mevr. Albers die met ons een lesje respect deed. Zij is de directeur van Dance4life. We kregen krantenfoto’s die over respect gingen of juist niet. Daar gingen we in groepjes van 5 iets over vertellen. Dat was leuk. Later op de dag kregen we buttons. Die mocht je aan iemand geven die je respecteerde. Het was een leuke dag!
Vince en Stefanie, groep 7

Groep 8 in de bieb

“Zoek je suf”
Wij zijn woensdag 12 november naar de bibliotheek geweest om informatie op te zoeken. Daarvoor moesten we in de klas een boekje behandelen over de alfabetische volgorde van de achternamen en de informatienummers.
Toen we aankwamen, gingen we praten over de dingen die met de bibliotheek te maken hebben, en daarna zei Gemma, de bibliothecaresse, dat we groepjes van 2 moesten maken.
We kregen allemaal een boekje met opdrachten erin. De meeste kinderen gingen gelijk aan de slag, de opdrachten waren bijv. dat we een boek moesten opzoeken over roofvogels en moesten kijken of het in de kast stond.
Toen de meeste kinderen klaar waren, gingen we praten over hoe het ging en dat we gerust terug mochten komen om ons boekje af te maken.
Nynke, groep 8

Herfstspeurtocht groep 3A

Op woensdag 19 november ging groep 3A speuren naar verborgen letters in het Rembrandtpark.
Bij elke gevonden letter kregen de groepjes een opdracht. Er werden paddenstoelen, regenwormen en vele verschillende bladeren gevonden.
Uiteindelijk vonden de kinderen ook juf Henna en presenteerden het gevonden woord en de gemaakte zin aan elkaar.
Daarna kregen alle kinderen een gevulde koek en wat te drinken en mochten naar hartelust spelen.
Het was een zeer geslaagde ochtend dankzij de inzet en het enthousiasme van de begeleidende ouders en de kinderen.

Instrumentale oriëntatie gr. 6 en 7

Heeft u de afgelopen weken drumsolo’s en djembe ritmes gehoord? Dat klopt, de groepen 6 en 7 hebben instrumentale oriëntatie en daarbij krijgen ze iedere week les van een muzikant op verschillende instrumenten. Ze kunnen er niet alleen naar luisteren maar mogen het ook zelf proberen! De komende weken zullen onder andere de viool, saxofoon en cello langskomen. Superleuk!!

OC-berichten

Dank dank dank
Afgelopen vrijdag is er met man en macht aan de sinterklaasversiering gewerkt. Het resultaat mag er weer zijn. We willen alle ouders die van de partij waren heel erg bedanken!!!
De komende dagen zijn er verschillende activiteiten rond de Goedheiligman en zijn personeel.
Ouders let vooral goed op de mededelingen op de entreedeuren
van de school en dependance. We hopen/weten dat we weer op jullie hulp kunnen rekenen!

Koffie koffie koffie
De koffiehoek voor ouders is vanaf morgen iedere vrijdag en woens-dagmorgen van 8.30 – 9.00 uur open. Kom ook een kopje koffie drinken met andere ouders, bij het barretje in de hal van het hoofdgebouw.

Kerst kerst kerst
Terwijl we midden in de sinterklaassfeer zitten denkt de Oudercommissie samen met de kerstgroep van school alweer aan de kerst. Tja regeren is vooruitzien!!
We gaan maandag 8 december de school in kerstsfeer omtoveren. Vanaf 13.00 uur gaan we knutselen en vanaf 15.00 uur versieren we de school. Alle ouders, maar ook opa’s en oma’s (!) zijn van harte welkom!!! Met zoveel creatieve kinderen op school moeten er ook wel heel veel creatieve ouders/grootouders zijn. We vragen jullie alvast mee te denken over mooie en originele kerstversiering om in de gangen en trapportalen aan de muren te hangen. Laat het ons weten via oc@bsdenotenkraker.nl of lever je ideeën en/of je kerstspullen in bij Gabi.

Oproep oproep oproep
De oproep voor uitbreiding van de oudercommissie heeft al 1 reactie opgeleverd. Dus nu zijn we waarschijnlijk binnenkort met ons 5-en. We willen naar 7 dus interesse? Vaders mogen ook reageren.Kom er bij en mail ons oc@bsdenotenkraker.nl . We willen Linda Ploeger hierbij nog heel, heel hartelijk bedanken voor haar enthousiasme en al het werk wat zij voor de oudercommissie heeft gedaan. Ze is gestopt vanwege de vele andere dingen die ze doet.

Groeten van de oudercommissie oc@bsdenotenkraker.nl

De Vreedzame School 

Wij hebben een gouden sleutel in de klas. De meester doet de gouden sleutel in het laatje van één van ons. Dan moeten de andere kinderen het raden aan het eind van de dag. Degene die hem heeft, moet zoveel mogelijk opstekers geven aan de andere kinderen. Het is voor de Vreedzame School en ik vind het een heeeel leuk spelletje.
Willemijn groep 5

Gevonden voorwerpen

Mocht u kleding of i.d. van uw kind(eren) kwijt zijn, dan kunt u vanaf heden kijken in het (eerste) gele kastje in de gang bij de hoofdingang.

Tip van de week

Film “Sinterklaas en het geheim van het grote boek”

In de bioscoop Pathé de Munt draait op dit moment de film “Sinterklaas en het geheim van het grote boek”.


Nieuwskraker 8 verschijnt op donderdag 4 december

BELANGRIJKE DAGEN, TIJDEN en ACTIVITEITEN IN NOVEMBER en DECEMBER 2008

OBS De Notenkraker

MAANDAG 24 november

Leerlingen groepen 1 t/m 4 nemen schoen mee!

DINSDAG 25 november

De Pieten hebben hun bezoek aangekondigd, zullen ze komen? 13 tot 15 uur

WOENSDAG 26 november

STUDIEDAG alle leerlingen vrij!

DONDERDAG 27 november

Leerlingen groepen 1 t/m 4 VRIJ

VRIJDAG 28 november

Leerlingen groepen 1 t/m 4 VRIJ

DONDERDAG 4 december

Speellokaal wordt versierd voor de SINT door OC en hulp ouders 13 tot 15 uur

VRIJDAG 5 december

8.30 uur aankomst SINT ouders mogen buiten kijken!

VRIJDAG 5 december

ochtend speellokaal, alleen voor leerlingen groepen 1 t/m 4

VRIJDAG 5 december

OC en hulp ouders: opruimen speellokaal, vanaf 11 uur

VRIJDAG 5 december

Alle leerlingen zijn vanaf 12 uur vrij

MAANDAG 8 december

OC en hulp ouders opruimen: Sinterklaas en versiering KERST

DONDERDAG 18 december

Vanaf 12 uur alle leerlingen vrij!!!!!!

DONDERDAG 18 december

Alle leerlingen komen voor het kerstdiner in feestkleding op school 17.30 uur tot 19 uur (intekenlijst eten bij elke groep!)

VRIJDAG 19 december

Opruimen kerstversiering
Alle leerlingen vanaf 12 uur VRIJ!

MAANDAG 5 JANUARI 2009

1e schooldag!

WOENSDAG 7 JANUARI 2009

OC en hulp ouders versieren in de ochtend trappenhuis WINTER


Lees verder

Nieuwskraker 6

Wat komen gaat

Afsluiting koorlessen groepen 1/2

Op maandag 10 november is voor de kleutergroepen de afsluiting van de koorlessen met een koorpresentatie “Kabouters”.
Hier is alvast het tijdsschema voor die dag:
8.45 –9.15 u groepen 1/2 A en 1/2 B
14.15-14.45 u groepen 1/2 C, 1/2 D en 1/2 E.
U wordt van harte uitgenodigd om bij de presentatie aanwezig te zijn.

Dag van Respect

Op donderdag13 november gaat mevr. Marjolein Albers, directeur van de Stichting Dance4life in de groepen 7 en 8 een gesprek voeren in het kader van de Dag van Respect.

Vrije dagen

Op woensdag 26 november is de school gesloten in verband met een studiedag voor het hele team.
Op donderdag 27 en vrijdag 28 november hebben de kinderen van de groepen 1 t/m 4 hun vrije dagen.

Wat geweest is

Notenkrakers in the picture

Afgelopen vrijdag is er een dansles van juf Petra opgenomen waarin kinderen uit verschillende groepen samen de pan uit swingden. Deze opnames worden gebruikt voor een videoclip voor de stichting Kosmopolis en is binnenkort te zien op hun site www.kosmopolis.nl

Op zaterdag 1 november is een aantal kinderen van de Notenkraker naar Leuven gegaan om daar mee te doen aan nieuwe scènes voor de serie over Annie.M.G Schmidt. Op een overweldigende locatie, de universiteitsbibliotheek van Leuven werd er gedanst en gezongen, en ze hebben het HEEEL GOED GEDAAN!!

OC-berichten

Sint op komst

Dat wordt knippen, plakken en versieren, hoera!
Sinterklaas is bijna weer in Nederland en natuurlijk willen we de school helemaal in Sinterklaassfeer omtoveren. Dit is een grote klus, dus er zijn heeeeel veel ouders nodig. Kom vrijdagmiddag 14 november vanaf twee uur (knutselen) of drie uur (bevo lokaal begane grond) een paar uurtjes helpen om de kinderhartjes sneller te laten kloppen. Samen met andere enthousiaste ouders is het nog leuk ook!!!
De pepernoten en de plakbandrollen staan klaar. Er is opvang voor de kinderen.

Koffiehoek voor ouders op komst

Aankomende vrijdagochtend 7 november, morgenvroeg dus vanaf half negen, zal de ‘eerste steen’ gelegd worden.
Schoonmaken, opruimen en opknappen. Blijf vrijdagochtend om half negen.
Heb je nog primer, rode (of andere) verf of (bar)krukken, neem mee of doneer het via Gabi.

Uitbreiding Oudercommissie op komst

We zijn als oudercommissie enthousiast bezig met allerlei leuke activiteiten voor onze kinderen (en ook een beetje voor de ouders !!??): kinderboekenweek, sint, kerst, ouderkoffiehoek, etc. etc. etc. We willen graag nog 3 enthousiaste ouders erbij, zodat we met ons 7en zijn. Wordt het nog leuker!!
Heb je zin en tijd, of wil je “ongebonden” regelmatig meehelpen, geef je op of informeer bij ons.

Groeten van de oudercommissie
oc@bsdenotenkraker.nl

Minima zonder marge

Stadsdeel Oud Zuid geeft ouders die een bijstandsuitkering ontvangen of een inkomen op hetzelfde niveau ook dit schooljaar 2008/2009 de gelegenheid een aanvraag voor tegemoetkoming in de kosten voor het overblijven en/of de kosten van de schoolactiviteiten (OC bijdrage) in te dienen. U dient om hiervoor in aanmerking te komen een formulier in te vullen (aub ophalen bij de administratie), een recente jaaropgave van uw uitkering en/of inkomen en ook maandopgave erbij te voegen en dit alles uiterlijk 15 november in te leveren bij de administratie.
Bij de administratie kunt u ook informatie krijgen over de gemeentelijke scholierenvergoeding 2008 (vergoeding voor andere schoolactiviteiten).
Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Gabi Jonker.

Opvangmogelijkheid op de vrije dagen van de groepen 1 t/m 4

Op de extra vrije dagen van de groepen 1 t/m 4 (zie voor de data de jaarkalender) is er opvang op school mogelijk, en wel door Carla Yesil. Maximaal 20 kinderen kunnen hiervan gebruik maken. U kunt hiervoor contact opnemen met Carla Yesil, telefoon 06-17288250.
N.B. De volgende vrije dagen voor de groepen 1 t/m 4 zijn op 27 en 28 november.

De Vreedzame School 

In de volgende Nieuwskraker kunt u weer een bericht over de gang van zaken rond De Vreedzame School lezen. Een korte mededeling is wel dat de (nieuwe) mediatoren het geweldig doen! Hulde!

Digitale foto’s op internet

Ook dit schooljaar zullen er weer digitale foto’s worden gemaakt van allerlei schoolactiviteiten binnen en soms buiten school. Deze foto’s worden dan misschien op onze website geplaatst. Mocht u bezwaar maken tegen het plaatsen van foto’s van uw kind(eren) op de website van de Notenkraker, wilt u dit dan schriftelijk melden bij de directie.

Tip van de week

Ouder & Kind workshop Batte – een eigenwijze musical (+8)

Op zaterdag 8 en zondag 9 november, 12.30 uur
Kaarten € 5.00
Duur: circa 2 uur
Locatie: Huis aan de Amstel, Lauriergracht 99c
Info: www.huisaandeamstel.nl en www.wederzijds.nl
Een workshop voor jong en oud waarin je actief kennismaakt met alles wat komt kijken bij het maken van een musical. In een twee uur durende workshop ga je onder leiding van een theaterdocent zelf toneelspelen, componeren en filosoferen. Na afloop is er een korte presentatie. Een inspirerende middag, waarna je de voorstelling met kennersogen gaat bekijken.

Nieuwskraker 7 verschijnt op donderdag 20 november.


Lees verder

Nieuwskraker 5

Herfstvakantie

Vanaf vrijdag 17 oktober om 15 uur is de school vanwege de herfstvakantie een week gesloten. Op dit moment is het weer echt herfstachtig, regen, wind, vallende blaadjes. Hopelijk komt het zonnetje er volgende week ook af en toe bij, zodat er stevige herfstwandelingen gemaakt kunnen worden.

Afsluiting KBW met een heus Kinderboekenbal

Afgelopen vrijdag is de kinderboekenweek en het schoolbrede thema poëzie feestelijk afgesloten met een bal. Op de dependance kwamen o.a. dolfje weerwolfje, roodkapje en een robot bij elkaar om te dansen en te horen wie de gouden griffel en penseel hadden gewonnen.
Op het hoofdgebouw keken de groepen 5 en 6 naar de optredens van groep 8, deden allemaal mooie danskunsten, dronken limonade en klapten hard voor de winnaars. Op het bal van de groepen 7 en 8 ging ook iedereen los en werd de kinderjury in een heus interview door meester Hans gevraagd waar ze allemaal op gelet hadden bij het kiezen van de winnaars. Kortom een prachtige afsluiting van een zeer geslaagde kinderboekenweek!

Wat geweest is

* Drama Presentatie groepen 1/2 op dinsdag 14 oktober

Kleine Beer en Grote Beer houden allebei heel erg van dromen.Op een middag dromen ze over de herfst. Dan worden Kleine Beer en Grote Beer wakker. Als ze hun neus echt naar buiten steken, ruiken ze de heerlijke geur van herfstbladeren en duiken ze de herfst in. ‘s Avonds zijn de beren moe van hun herfstavontuur en brengt Grote Beer Kleine Beer naar bed. Maar Kleine Beer kan niet slapen, hij is een beetje bang in het donker.
Afgelopen dinsdag hebben veel belangstellenden dit avontuur met de kinderen van groepen 1/2 meebeleefd tijdens de dramapresentatie o.l.v. dramajuf Mabel. Op de gang bij 1/2 d kunt u lezen wat de kinderen doen als zij niet kunnen slapen!!

* Dans Presentatie groepen 4 op 9 oktober

Vorige week hebben alle kinderen van groep 4 geweldig laten zien hoe zij samen met een vriend/in kunnen dansen, ruzie maken en spelen. Het was mooi om te zien hoe ze met z’n allen samen werkten, de 1e positie plié en (k)relevé maakten, vanuit georganiseerde chaos een Chinese muur neerzetten!! 
Een oma zei na afloop: Och, had ik dit vroeger maar op school mogen doen.

* Afsluiting project ‘Nederland in Europa’ groepen op 15 oktober

Donderdag 15 oktober is onder enorme belangstelling gekeken naar muurkranten over Nederlandse provincies en Europese landen waar ouders zelf vragen moesten beantwoorden, woordpuzzels konden maken en iets in de werkstukken van de kinderen konden zetten. Ook waren er dansen te zien uit verschillende landen zoals de “boanopstekker” uit Nederland, de “tarantella” uit Italië en de “flamenco” uit Spanje. Onder het genot van verschillende Europese hapjes, meegenomen door de ouders kon iedereen nog lang nagenieten van deze prachtige afsluiting waar alles samen kwam.

* Openbare dansles groep 8

Waar groep 8 al prachtige optredens had laten zien op het boekenbal konden ook de ouders afgelopen donderdag getuige zijn de mooie dansstukjes die de leerlingen zelf gemaakt hadden geïnspireerd door een gedicht. Juf Petra en meester Hans waren er echt trots op hoe door deze kinderen gewerkt is en hoe iedere groep zich op zijn eigen manier presenteerde! En juf Petra denkt dat veel ouders ook onder de indruk waren van de pittige warming-up, de optredens en de dansbattle. Het was fijn om erbij te zijn!!!

Wat komen gaat

Afsluiting koorlessen groepen 1/2

Op maandag 10 november is voor de kleutergroepen de afsluiting van de koorlessen met een koorpresentatie “Kabouters”.
Hier is alvast het tijdsschema voor die dag:
8.45 –9.15 u groepen 1/2 A en 1/2 B
14.15-14.45 u groepen 1/2 C, 1/2 D en 1/2 E.
U wordt van harte uitgenodigd om bij de presentatie aanwezig te zijn.

Dank aan de OC en alle anderen

De school zag er tijdens de kinderboekenweek geweldig uit. Het speellokaal in het hoofdgebouw en de speelzaal op de dependance waren beide tot balzaal getransformeerd. Dit dankzij de geweldige inzet van OC, hulpouders en teamleden. Om nog even extra te vermelden: de boekenruiltafels waren een groot succes!
Iedereen hartelijk bedankt!!
Een impressie van de activiteiten tijdens de KBW kunt u zien in het fotoalbum www.bsdenotenkraker.nl/fotoalbum

De Vreedzame School 

Om mediator te worden moesten we examen doen. In dat examen moesten we 3 lessen doen. Elk jaar komen er nieuwe mediatoren bij. We hebben een schema voor wie die dag mediator is. We hebben een goed systeem om te laten zien wie er allemaal mediator zijn. Dat zijn foto’s en oranje hesjes.
Ruzies kunnen over van alles gaan, bijvoorbeeld een vechtpartijtje of een pen die kapot gemaakt is.
Tijdens het examen moesten we drie regels leren:

 • We doen ons best om het probleem op te lossen
 • We schelden niet
 • We onderbreken elkaar niet

Hier moeten de kinderen die ruzie hebben, zich aan houden. 

Door Abe en Solee groep 8

Tips van de week

Op zaterdag 18 oktober heten de wetenschappers van Science Park Amsterdam iedereen van harte welkom tijdens de jaarlijkse Open Dag, van 12 – 17 uur, Kruislaan 403-415. Voor meer informatie: www.scienceparkamsterdam.nl/opendag

In de herfstvakantie kunnen jongeren voor 10 euro vijf keer op de schaats op de Jaap Edenbaan. Voor informatie over de openingstijden kunt u kijken op www.jaapeden.nl .

Tijdens de ING Marathon op zondag 19 oktober organiseert Le Champion een prestatieloopje van 1 km, bij het Olympiaplein (skatepark). Inschrijven via sporthal@combiwel.nl of vanaf 12.30 uur ter plekke.
Informatie op www.combiwel.nl en www.oudzuid.amsterdam.nl

Op 20 t/m 23 oktober wordt er in de Blauwwithal, Joos Banckersweg 16a een Sport- en Funtoer georganiseerd. Gratis sporten en leuke activiteiten voor kids tussen 6 en 12 jaar.
Informatie www.sport.amsterdam.nl of telefoon 020-5812711.

Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober organiseert Stadspas Stad op z’n Kop! Een gratis kinderevenement voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het thema is Buitenspelen. De locaties zijn Piet Mondriaanplein (18-10) en Spreeuwenpark (19-10). Kinderen kunnen daar van 12 – 16 uur allerlei oude en nieuwe spelletjes doen. Alle kinderen hebben via school al een stempelkaart gekregen.

Hortus Botanicus Amsterdam organiseert een herfstspeurtocht door de Hortus. 18 t/m 26 oktober, voor kinderen van 8 – 12 jaar. De speurtocht is verkrijgbaar bij de portier. Kijk voor informatie op www.dehortus.nl .

Ook dit jaar organiseert de Schaakbond Groot-Amsterdam een individueel schaakkampioenschap voor basisscholieren, en wel in de Wethouder Verhey Sporthal aan de Polderweg 300. Op zondag 9 november van 10 – 13 uur voorronde/finale voor groep 4 en lager, voorronde voor groep 5 en 6. Van 14 – 17 uur voorronde groep 7 en 8. Op zondag 16 november van 12 – 17 zijn de finales voor groep 5, 6, 7 en 8. Inschrijven kan per e-mail op promotietoernooi@xs4all.nl o.v.v. naam, adres, geboortedatum, school, groep, lid van een schaakclub en hoe lang, van wie je schaken hebt geleerd en van wie je schaakles krijgt. Deze gegevens kunnen ook worden opgestuurd naar Theo Finkelflugel, Oostzanerdijk 29, 1035 RA Amsterdam.

Nieuwskraker 6 verschijnt op donderdag 6 november. 

Een heel fijne herfstvakantie!!!

Team Notenkraker


Lees verder