Geplaatst: 9 januari 2015

image

Ouder- en kindadviseur

Sinds schooljaar 2016-2017 ben ik de ouder- en kindadviseur van de Notenkraker.
Mijn naam is Wilma van Grinsven. Ik ben dit schooljaar op woensdag en donderdagochtend op school aanwezig en ben mogelijk ook buiten deze uren beschikbaar voor een afspraak.

Wat is een ouder- en kindadviseur?
De ouder- en kindadviseur is een vraagbaak en steun voor vragen over opvoeden en opgroeien. Ouders en kinderen kunnen er terecht voor advies.

Voor wie?
Voor alle ouders/verzorgers die vragen of zorgen hebben over het opgroeien en opvoeden van kinderen tussen 0 en 23 jaar. Bijvoorbeeld bij slaapproblemen, tips over een opgroeiende puber of over veilig gebruik van internet. Ook als ouders zich ernstige zorgen maken over hun kind of over de opvoeding kunnen ze bij de ouder- en kindadviseur terecht. Verder is de ouder- en kindadviseur er ook voor kinderen en jongeren tot 23 jaar met vragen of zorgen over hun situatie thuis en op school, over vrije tijd en over vrienden.

Wat doet een ouder- en kindadviseur?
De ouder- en kindadviseur luistert, beantwoordt vragen en biedt begeleiding. Soms is één telefoontje of gesprek al voldoende, soms is er meer tijd nodig. Als de situatie ingewikkeld is, maakt de ouder- en kindadviseur samen met de ouder of de jongere een plan om de situatie op te lossen.

Ouder- en kindteam
De ouder- en kindadviseur maakt deel uit van een Ouder- en Kindteam. Naast de ouder- en kindadviseurs, zijn daar onder meer jeugdartsen, jeugdpsychologen en doktersassistenten werkzaam.

U kunt mij bereiken via 06 39435467 of w.vangrinsven@oktamsterdam.nl.
www.oktamsterdam.nl